Съкращението CSL(Coupe Sport Leichtbau), бе използвано за последно преди 18

...
Съкращението CSL(Coupe Sport Leichtbau), бе използвано за последно преди 18
Коментари Харесай

BMW връща на пазара култовото M3 CSL

Съкращението CSL(Coupe Sport Leichtbau), бе употребявано за последно преди 18 години, когато от BMW пуснаха именитото E46 M3 CSL. От него са създадени едвам към 1400 броя, а както може да предположите цените и търсенето на модела остават високи даже и в днешни дни.

По-лекото и по-мощно купе се отличава с няколко детайла във външния тип, които елементарно могат да останат незабелязани от хора незаинтересовани от коли. Въпреки това почитателите на марката ценят пъклен доста модела, a до преди няколко години в България също можеше да се види сиво E46 М3 CSL.

През 2015 година баварците показаха M4 GTS, която също се отличаваше с по-ниско тегло и усъвършенствано държание на писта, само че не използваше класическото CSL название. Три години по-късно от марката взеха решение, че GTS няма да се употребява повече и ще върнат CSL върху задният похлупак на новите модели.

Това може да стане още през 2022 година с лимитирана версия на сегашното потомство M3 и M4, съгласно вътрешна информация от BMW. Потребител от уеб страницата Bimmerpost, твърди че производството на лимитираните M3 CSL и M4 CSL ще стартира в средата на 2022 година, като най-вероятно бройките ще бъдат лимитирани до към 1000 от всеки модел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР