Съкращаване с 30% на щатния състав от всички звена заради

...
Съкращаване с 30% на щатния състав от всички звена заради
Коментари Харесай

НДК реже 30% от персонала заради коронавируса

Съкращаване с 30% на щатния състав от всички звена поради COVID-кризата ще предприеме Националният замък на културата (НДК). Това оповестяват на интернет страницата на културния център.

" За да се запази НДК, а културните пространства да продължат да действат по метода, който ги познават и обичат феновете, се постанова цялостна метаморфоза на структурата на сдружението, което включва смяна в редица процеси, в това число съкращаване на щатния състав на към 30% от всички звена в НДК. Щатният състав наброява към 300 индивида, което е доста повече от другите сходни центрове в България ", пишат от НДК.

От националния културен център регистрират големи загуби, откакто пандемията спря публичния и културен живот за 3 месеца у нас.

" Справката за приходите ни за интервала 01.01.2020 година до 15.06.2020 година демонстрира спад на приходите с 1 563 205,66 лева в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, като отговорностите към доставчиците за разнообразни битови разноски и услуги за същия интервал са обилни ", пишат от НДК.

„ Задълженията на наемателите на НДК за разнообразни търговски и офисни площи в резултат на рестриктивните мерки по време на епидемиологичната конюнктура, довела до неспособност или отвод от възнаграждение на наеми, доближиха 1 220 000 лева Загубите от събития, които евентуално можеха да бъдат извършени и бяха в напреднал преговорен режим за интервала март - април 2020 година и октомври - декември 2020 година, са в размер на към 1 200 000 лева През последните три години управление усъвършенства доста приходната част, понижи разноските за прехрана, както и цялостната насъбрана загуба на сдружението. За наше страдание всичко, което постигнахме за три години, COVID-19 ни лиши за три месеца без ясна вероятност за нормализация ”, осведомят от двореца.

Оттам оповестиха и че активността на „ Перото “, кино „ Люмиер Лидл “ и Национален център за книгата продължава, както и до момента, само че при усъвършенстван екип. Двата съществени фестивала Киномания и Новогодишен музикален фестивал също се резервират при очакване те да приспособяват тазгодишните си концепции и стратегии към новите действителности.

Театър Азарян, ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс също резервират своята активност и ще не престават да се развиват като основна част от културното портфолио на НДК, пишат от националния културен център.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР