Сакраменто Кингс е новият отбор, който държи правата на българския

...
Сакраменто Кингс е новият отбор, който държи правата на българския
Коментари Харесай

"Сакраменто" придоби правата на Везенков за НБА

" Сакраменто Кингс " е новият тим, който държи правата на българския баскетболист Александър Везенков за НБА. " Кралете " се снабдиха с 26-годишния национал чрез договорка с " Кливланд Кавалиърс " часове преди драфта в професионалната лига на Съединени американски щати и Канада за 2022 година В подмяна " кавалеристите " получиха 49-ия избор в тазгодишното разпределение на гениите извършено тази нощ в Бруклин.

Везенков беше определен под №57 в драфта на НБА през 2017 година от " Бруклин Нетс ". Правата на българина се озоваха в Кливланд на 14 януари 2021 година, когато той стана част от мегасделката за звездата Джеймс Хардън, в която участваха общо четири клуба, с цел да премине той при " мрежите ".

През тази година Везенков завоюва дубъл с " Олимпиакос ", триумфирайки с шампионската купа и Купата на Гърция, и игра във Финалната четворка на Евролигата. Българското крило бе включен в идеалния тим на сезона в най-престижния клубен шампионат на Стария континент със приблизително 13,7 т., 5,9 битки и 1,5 асистенции на мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР