Съживяването на Северозападна България, което бе кауза на целия Реформаторски

...
Съживяването на Северозападна България, което бе кауза на целия Реформаторски
Коментари Харесай

Бившият шеф на НС доц. Борислав Великов: Правителството замете съживяването на Северозапада под килима

Съживяването на Северозападна България, което бе идея на целия Реформаторски блок /РБ/, беше заметено под килима от това съдружно държавно управление, а проектобюджет за  2018 е спирачка, а не ускорител на развиването на България, съобщи водачът на партия Българска нова народна власт /БНД/ доцент Борислав Великов.

Според някогашния народен представител в три Народното събрание и някогашен ръководител на Народно събрание заложените в проектобюджета за следващата година политики и пропорции са спънка България да има по-висок БВП. „Налаганото административно установяване на минималните осигурителни приходи и на минималната работна заплата пречи на дребния и междинния бизнес да назначава хора с по-ниска подготовка и на почасово заплащане“.

Реформаторският блок ще инициира промени в Кодекса за обществено обезпечаване, с цел да се чува мнението на предприемчивите хора в страната ”, сподели доцент Великов. При нежеланието за промени, спомагателните средства, които държавното управление възнамерява да налее в редица нереформирани системи, ще потънат безследно,  в това число и в бранша „ обучение ”.

Увеличението на учителските заплати е належащо, само че дружно с него би трябвало да се заложат доста по-ясни измерители за по-качествено обучение, и изключително за професионалното обучение, счита водачът на Разузнавателна служба на ФРГ. Средната заплата в Българска академия на науките е с над 200 лв. по-ниска от междинната за страната и с над 500 лв. по-ниска от тази за София, отбелязва още доцент Великов. Инициативата за възкръсване на Северозападна България пък очевидно е изоставена, в бюджета не са планувани средства за Целенасочената капиталова стратегия за Северозападна България и другите изостанали райони, няма ги и  предвидените целеви над 500 млн. лева за общините, декларира някогашния три народен представител от Монтана. Според доцент Великов председателството ни на Европейски Съюз и бюджетът за идната година биха били подобаващи принадлежности за „ разширението на Европейски Съюз и към Северозападна България, а освен към Западните Балкани ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР