Съжалявам за случилото се. Много съжалявам. Не съм употребявал наркотици.

...
Съжалявам за случилото се. Много съжалявам. Не съм употребявал наркотици.
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил катастрофата в Анево: Не съм пушил марихуана, аз дори цигари не пуша

Съжалявам за случилото се. Много скърбя. Не съм употребявал опиати. Пия медикаменти и евентуално те са се отразили на тестът. Това съобщи Данчо Денчев, който аргументи съдбовната злополука в село Анево, при която почина 2 годишно момиченце, а баба му е в болница с тежки контузии.

Днес преди делото близки и другари на почерненото семейство се събраха на митинг пред Съдебната палата, с цел да упорстват виновникът да бъде арестуван под стража.

Припомняме, че на 15 април беше взета мярка за неотклонение „ подписка “ по отношение на Данчо Денчев. Той беше притеглен като обвинен за това, че на 13 април в Анево, при ръководство на автомобила си, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на 2-годишно момиче и телесни повреди на 53-годишната баба на детето. Тестът за опиати на Данчо Денчев след случая реагира позитивно на марихуана.

Преди три дни Окръжна прокуратура – Пловдив внесе митинг в Апелативен съд–Пловдив против определението на съда за взимане на мярката за неотклонение „ подписка “ по отношение на 72-годишния лидер. По-късно през днешния ден тя ще бъде прегледана в пловдивския Апелативен съд.

Прокурорът по делото съобщи, че поддържа митинга.

Адвокатът на Денчев - Владко Мерджанов обаче се опълчи и изиска Денчев да остане на независимост с по-лека мярка. " Протестът на Окръжна прокуратура е безпочвен. Денчев едно само нарушаване по пътищата и единствено 1 акт от 20лв,който е обезщетен преди 20 години. Всеки от нас има повече нарушавания. Може да се допусна, че е осъществено закононарушение, въпреки и по несъобразителност. Няма доказателства, че той може да се укрие. На възраст е и има персонална карта с непрекъснат адрес. Днес той се явява самичък и непринудено, в случай че е желал да се укрие до момента можеше да го направи. Управлявал е автомобила с 30км в час, не е избягал, а е останал на местопроизшествието, не е укрил и автомобила. Той има 3 болести - хронична есхемична болест на сърцето, хипертония и други. Той даже цигара не е палил и не можем да си разбираем по какъв начин теста е посочил позитивна проба за марихуана. На него са му предписани медикаменти и той не може да знае какви са съставките, само че ги употребява. Но не е пушил марихуана. Има и различен адрес в Чехия при своето семейство, на които е отивал на посетители. Но това въпреки всичко е страна от Европейски Съюз. Той е подписал и декларация, че няма да напуща страната, а и му е отнета книжката, а транспортното средство е конфискувано. Деформациите по автомобила са минимални, което приказва за ниска скорост. Помогнал е на дамата. На детето не е съумял, тъй като полицейски чиновник му е споделил - вие не се приближавайте и той въпреки да е желал, не е имал опция да помогне " съобщи адв. Мерджанов в защитната си теза.

" Аз съм безусловно сигурен, че не съм употребявал марихуана. Обяснявам си го само с използването на медикаментите. Пия " Престанс " за сърцето. Пия " Беталог " и " Валфарин " за разреждане на кръвта, настрана " Прегавалин " за кръвообращението и още едно за холестерол, само че не помня името. В Чехия обитавам като пенсионер. Там са децата ми и пребивавам с тях. В България имам апартамент в Казанлък. Съжалявам за случая и за жалост не мога да върна времето обратно " сподели Денчев.

Очаква се до минути Апелативен съд да излезе с решение.

Очаквайте детайлности в TrafficNews!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР