Съжалявам за случилото се бяха думите на 14-годишният Мишо пред

...
Съжалявам за случилото се бяха думите на 14-годишният Мишо пред
Коментари Харесай

Непълнолетният Михаил от Несебър остава в ареста за убийството на 49-годишен мъж

„ Съжалявам за случилото се ” бяха думите на 14-годишният Мишо пред съда. Осмокласникът от учебно заведение „ Иван Вазов ” в Слънчев бряг е регистриран в полицията за 6 прояви - обири и кражби, само че без неоправдателни присъди.
На 5 февруари тази година е бил препятстван при осъществяване на кражба в Слънчев бряг от украински жител. Той го е нападнал с тръба. Води се досъдебно произвеждане и има постановени ексепритизи, в това число и съдебно-медицинска, доколкото разбрах на украинския жител. Така че това не му е първи опит за нахлуване на някого по този метод.
Иван Кирков, наблюдаващ прокурор

Разследващи ревизират версията дали момчето не е провело нахлуване против македонеца за грабеж.
В своя разпит е споделил, че незабавно е тръгнал без да знае, че лицето е умряло. Той го е покрил с останки от матраци и някакви плоскости.
Иван Кирков, наблюдаващ прокурор

По време на процесуално-следствените дейности на място 14-годишният е разказал на проверяващите своята версия. Според нея, македонският жител е предложил на момчето да го почерпи с бира и да му даде 50 лв. за занимания. Според отбраната в този случай жертва е момчето, което е работило против 49-годишният пийнал мъж при положение на неизбежна самозащита.

„ Представете си, че има 14-годишно дете, което е набелязано от един мъж 50 годишен, който в продължение на три часа го е наливал с алкохол, три литра бира. В следствие го е завел в една гора и се опитал да го изнасили......Ако е вашето дете по какъв начин ще реагирате. И след удара с юмрука той е взел кола и го е блъснал естествено‘, сподели юрист Радостин Пенев – длъжностен бранител на задържания Михаил.

Разследването продължава, очаква се изготвянето на няколко експертизи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР