Китайските регулатори предлагат двучасово ограничение за телефон на ден за лица под 18 години

...
Съгласно предложените правила, на потребители на възраст от 16 до
Коментари Харесай

Съгласно предложените правила, на потребители на възраст от 16 до 18 години ще бъдат разрешени два часа на ден, деца на възраст от 8 до 16 ще получат един час, докато деца под осем ще бъдат разрешени само осем минути.

Предложението идва, тъй като властите стават все по-загрижени относно нивата на късогледство (късогледство) и пристрастяването към интернет сред младите хора през последните години и подчертава желанието на Пекин да упражнява по-голям контрол над дигиталния живот в Китай.

Ако проектът на правилата на Администрацията за киберпространство на Китай (CAC) бъде въведен в закон, те биха могли да имат последици за компании, които управляват някои от най-големите мобилни приложения в Китай, като собственика на TikTok ByteDance.

Доставчиците също ще трябва да определят срокове съгласно предложените реформи, но също така трябва да позволят на родителите да се откажат от сроковете за своите деца, каза CAC.

Прочетете повече:< br />
Външният министър на Китай беше отстранен от длъжност след седмици отсъствие

Китай: Най-малко 20 загинали след „най-лошите валежи в Пекин“ най-малко 140 години'

Китайските власти казаха по-рано, че ще се стремят да подкрепят развитието на технологичните гиганти.

Въпреки това, експертите казват, че дневните ограничения върху използването на телефона биха били главоболие за интернет компании.

Ся Хайлонг, адвокат в адвокатската кантора Shanghai Shenlun, каза: „Много усилия и допълнителни разходи за правилното прилагане на тези нови регулаторни изисквания.

„И рискът от неспазване също ще бъде много висок. Така че вярвам, че много интернет компании може да обмислят пряка забрана на непълнолетни лица да използват техните услуги."

Надпреварата между САЩ и Китай относно изкуствения интелект

Предложението на регулатора също следва полицейския час на правителството за играчи на онлайн видеоигри под възраст 18, който беше въведен през 2021 г. и нанесе огромен удар на игрови гиганти като Tencent.

Платформи за споделяне на видео като Bilibili, Kuaishou и ByteDance предлагат „тийнейджърски режими“, които ограничават достъпа на потребителите до съдържанието и продължителността на използване от 2019 г. насам.

Подобното на TikTok приложение Douyin на ByteDance забранява на тийнейджърите да го използват повече от 40 минути.

Но акциите на китайските технологични фирми паднаха предимно през следобедна търговия в Хонг Конг, след като CAC публикува своя проект на насоки, който според него е отворен за обществена обратна връзка до 2 септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР