Сагата с Оскар Пиастри ще е страхотен сюжет за поредицата

...
Сагата с Оскар Пиастри ще е страхотен сюжет за поредицата
Коментари Харесай

Вилньов: Пиастри играе опасна игра

Сагата с Оскар Пиастри ще е страховит сюжет за поредицата Drive To Survive на Netflix, само че младият австралийски водач играе рискова игра. Това е мнението на международния първенец във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов, представен от организация Reuters.

21-годишният водач занапред ще дебютира във Формула 1, само че за него към този момент спорят Алпин и Макларън, като Бюрото по договорите във Формула 1 ще се произнесе другата седмица с който тъкмо отбор има контракт Пиастри.

“Тази история е занимателна, защото се оказа изненада за всички - изясни Вилньов. - Не е по никакъв начин елементарно да влезеш в спорта с такова напрежение. Това значи и друго: всякога, когато Пиастри подписва контракт с тим или спонсор, другата страна ще си мисли: какво да чакаме? Какво ще стане в случай че се доверим на този човек? Това е доста рискова игра. ”
 Другата седмица вземат решение къде ще кара Пиастри Другата седмица вземат решение къде ще кара Пиастри
Пиастри идва във Формула 1 след две поредни трофеи във Формула 3 и Формула 2, само че Вилньов предизвести, че това не е гаранция за триумф.
 Пиастри може да коства 50 милиона $ на Макларън Пиастри може да коства 50 милиона $ на Макларън
“От една страна е Формула 1, а от друга - останалата част от света, през годините е имало толкоз доста водачи, които са карали в други шампионати и са печелили всичко там. Но се оказва, че когато влязат във Формула 1, просто не съумяват да се оправят, защото това е голяма крачка напред, тестване за гения, голямо напрежение и натоварване на душeвността. Пиастри се оправя ужасно досега, само че не знаем какво ще направи във Формула 1. Това е огромният въпрос. ”
 ФИА: Ще оправим кашата с договорите на Пиастри ФИА: Ще оправим кашата с договорите на Пиастри
Вилньов е един от дребното водачи, които пристигнаха във Формула 1 след триумфи в други шампионати и съумяха да стигнат до върха - канадецът дебютира през 1996 като първенец в американските КАРТ серии за 1995 и победител в “Инди 500 ” през същата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР