Сагата с лазерните устройства тече от 2018 г. насам Хората

...
Сагата с лазерните устройства тече от 2018 г. насам Хората
Коментари Харесай

КАТ купи още 56 камери на триноги

Сагата с лазерните устройства тече от 2018 година насам
Хората на Рашков не знаят дали фотосите за превишена скорост се вършат на рискови пътища

Проблемът е къде ги поставят

Полицаите от КАТ излизат на пътя с още 56 лазерни маджарски камери на триноги. 28 такива устройства към този момент са на въоръжение от 2018 година и българските водачи ги назовават „ барбекюта”.

Новите камери са купени по контракт с компанията „ Сектрон” за общо 3 072 384 лева с Данък добавена стойност, който е подписан преди дни. Платени са с пари от фонда за пътна сигурност, който се цялостни главно от санкции за превишена скорост, засечени с механически средства.

Сагата с поръчката на тези 56 лазерни устройства от вида ARH CAM S1 продължава от пролетта на 2018 година, като в това време Министерство на вътрешните работи съумя да купи и различен тип камери на триноги - 6 съветските „ Кордон-М”. Предимството на унгарските е обаче, че лазерът не се засича от елементарни радардетектори и това ги прави най-опасното оръжие на катаджиите.

Проблемът с камерите е, че не се поставят на местата с централизация на ПТП, изясни пред „ Труд” Богдан Милчев, началник на Института по пътна сигурност. По негово питане от Министерство на вътрешните работи са му дали отговор, че не водят статистика на какви сектори са правени фотосите с камери. От 18 юни 2021 година - датата, от която работи заповед на служебния министър Бойко Рашков камерите да се поставят на рискови пътища, до 29 септември по фотоси от камерите на КАТ са издадени 349 251 електронни фиша.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР