Сагата с големия талант на Барселона Гави най-сетне приключи, след

...
Сагата с големия талант на Барселона Гави най-сетне приключи, след
Коментари Харесай

Барселона най-после успя да регистрира Гави

Сагата с огромния гений на Барселона Гави най-накрая завърши, откакто Ла Лига записва новия му контракт. Клубът анонсира съглашението още на 14-и септември предходната година, само че месеци наред Ла Лига отхвърляше да утвърди договора поради това, че клубът надвишава тавана на общата сума за заплати. Така халфът не получаваше статут на състезател от първия тим, което пораждаше известни спекулации по отношение на неговото бъдеще, тъй като Барселона нямаше какво да направи, в случай че самият футболист бе решил да напусне. По същата причинна Гави не можеше да играе с №6 и продължаваше да носи фланелка с №30.

В края на януари Барселона завоюва в началото делото против решението на Ла Лига и съдът задължи футболната лига да ратифицира контракта, само че по-късно пък управителният орган завоюва обжалването на предходното решение и по този начин контрактът още веднъж остана провесен.

Новият контракт е до юни 2026 година, а в него е заложена и общоприетата напоследък освобождаваща уговорка, която от „ Камп Ноу “ слагат в контрактите на най-ценните си футболисти. Нейният размер е 1 милиард евро.

Гави е единствено на 18 години, само че към този момент има 96 публични мача за първия тим. Каталунците към момента не са записали новите контракти на Роналд Араухо, Маркос Алонсо, Сержи Роберто и Иняки Пеня.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР