Сагата с 4-годишното дете, което се изгуби край Радомир в

...
Сагата с 4-годишното дете, което се изгуби край Радомир в
Коментари Харесай

Хепиенд: изчезналото 4-годишно момченце е открито по стъпки в снега

Сагата с 4-годишното дете, което се изгуби край Радомир в сряда, приклюва щастливо. Това заяви нощес Министерство на вътрешните работи.

Родителите са влезнали в параклис и тогава момченцето изчезнало.

Вчера бе проведена огромна интервенция по издирването му, в която се включиха екипи на Министерство на вътрешните работи, Планинската избавителна работа, кучета и доброволци. 

Бил вдигнат и дрон, само че заради студеното време той бил неефикасен – батериите му падали доста бързо, добавя Нова тв.

Бил свикан и Аварийно-спасителният отряд към Община Перник, който след дълги старания откри и Сашко. Докато стигнат до Радомир обаче, казусът с украинското дете към този момент бил приключил с щастлива развръзка.

„ Първо се качихме с джип, забелязахме детски стъпки и продължихме пеш след тях “, описа през днешния ден пред медията Кирил Чавдаров от престъпната полиция в Радомир.

Момченцето е минало към 2 км за един час.

Детето е било с леко премръзнали крайници, само че в положително общо положение. След като е чуло приближаването на хора, то започнало да вика и да плаче. Зарадвало се е на спасителите и е гушнало първия, стигнал до него.

Родителите са украинци, които са пристигнали в България след началото на войната сред Русия и Украйна. От две години живеят в Радомир.

Ето и формалното известие на Министерство на вътрешните работи:

Невредимо и в положително общо здравословно положение е намерено изчезналото край Радомир дете

Министър Калин Стоянов поздрави чиновниците на вътрешното министерство и представителите на всички институции, взели участие в издирвателните дейности ​

Близо три часа продължи интервенцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало в гориста околност покрай хижа „ Орлите " над град Радомир. За това беше обявено към 15 часа на тел. 112. Незабавно бяха образувани групи за търсене, в които се включиха служители на реда, пожарникари, чиновници на „ Гранична полиция " и локални доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, а в огледа на региона бяха употребявани и два дрона. Момченцето е намерено в положително здравословно положение и превозено до болнично заведение, където е съпроводено от родителите си.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов, който разяснява сполучливо осъществената интервенция по издирването и спасяването на детето, щастливата развръзка е вследствие на бързата, съответна и професионална реакция на всички институции. Детето е намерено на към три километра от мястото, за което е било обявено.

" Поздравявам всички чиновници на Министерството на вътрешните работи, органите на локалната власт и всички доброволци, взели участие в избавителните дейности. И макар, че изискванията по издирването бяха тежки, взехме верните решения и всички институции работиха в синхрон ", добави още министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Според него при сходни случаи най-важни са първите няколко часа и от извънредно значение е да бъдат подхванати бързи и съответни дейности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР