Съедините щати могат да пренасочат продажбата на природен газ, за

...
Съедините щати могат да пренасочат продажбата на природен газ, за
Коментари Харесай

САЩ пренасочват продажби на газ в помощ на България и Полша

Съедините щати могат да пренасочат продажбата на природен газ, с цел да оказват помощ на Полша и България. Това разгласи американският президент Джо Байдън.

„ Полша уточни, че има обилни ресурси от газ, възнамерявали са. Не толкоз доста, само че по този начин е и с България. Няма да позволим на Русия да сплаши или изнудва излизането им от тези наказания. Няма да им позволим да употребяват своя нефт и газ, с цел да избегнат следствията от експанзията си. Работим с Южна Корея, Япония, Катар и други, с цел да помогнем на нашите европейски съдружници, застрашени от този съветски газов шантаж и да пренасочим газ непосредствено към Полша и България “, съобщи Байдън.

Според Вашингтон Москва употребява доставките като „ оръжие “. Белият дом се е свързал със София и Варшава по тематиката.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира хода на Русия като енергийно изнудване. От администрацията на Владимир Путин отхвърлят да е по този начин.

And we have worked with our allies, from Japan on, to say that we may divert our sale of the natural gas that we’re sending to those countries and divert it directly to Poland and Bulgaria.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР