Съединените щати заявиха, че военни от руската армия са извършили

...
Съединените щати заявиха, че военни от руската армия са извършили
Коментари Харесай

САЩ официално обвиниха Русия във военни престъпления в Украйна

Съединените щати обявиха, че военни от съветската войска са направили военни закононарушения по време на нахлуването в Украйна. Думите са на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

Разследването на Съединени американски щати публично е открило, че съветските сили са направили военни закононарушения, означи ръководителят на Държавния департамент.

„ Нашата оценка се основава на деликатно изследване на наличните данни от обществени източници и разследващи служби “, сподели Блинкън в изказване.

„ Както при всяко хипотетично закононарушение, съдът с пълномощия във връзка с закононарушението в последна сметка е виновен за определянето на наказателна виновност в съответни случаи “, сподели Блинкън. " Правителството на Съединени американски щати ще продължи да следи известията за военни закононарушения и ще споделя информацията, която събираме, със съдружници, сътрудници и интернационалните институции и организации, съгласно случая. Ние сме ангажирани да търсим отговорност, употребявайки всеки разполагаем инструмент, в това число наказателно гонене ".

В изказването на Блинкън се цитират " достоверни известия " за безразборни набези и умишлени офанзиви, против цивилни, в това число разрушение на жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения. Държавният департамент съответно цитира нападенията против родилен дом и спектакъл в Мариупол.

Площта към театъра, е била маркирана с думата " деца ", написана на съветски с букви, забележими от небето, уточни Държавният департамент.

Миналата седмица Байдън упрекна съветския президент Владимир Путин във военни закононарушения. „ Мисля, че той е военнопрестъпник “, сподели Байдън след изявление в Белия дом.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР