Съединените щати затегнаха условията по програмата си за премахване на

...
Съединените щати затегнаха условията по програмата си за премахване на
Коментари Харесай

САЩ затягат визовите условия за Унгария поради опасения за сигурността

Съединените щати стегнаха изискванията по програмата си за унищожаване на визите за маджарски жители заради това, че Будапеща не е съумяла да " в профил слабостите по въпросите на сигурността ", произлизащи от паспортите, издадени след 2011 година, съобщи Агенция Франс Прес.


Вашингтон нееднократно е подлагал на критика унгарската система за ускорено издаване на паспорти, въведена от Виктор Орбан, в която от 2011 година насам към един милион души са станали натурализирани унгарци, за това, че е склонна към " пробиви в сигурността ".

Повечето от тях са от прилежащи на Унгария страни, в които живеят към два милиона етнически унгарци - завещание от контракта след Първата международна война, който свива границите на страната.

През 2018 година Съединени американски щати заплашиха, че ще отстранен визите за притежателите на маджарски паспорти, откакто чиновници разкриха скица за измами, която е разрешила на непознати жители да влизат в Съединени американски щати под подправена идентичност.

В опростения развой на натурализация в Унгария през този интервал липсват " съответни ограничения за сигурност... за инспекция на самоличността ", се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати в Будапеща.

" В светлината на решението на Унгария да не в профил изцяло слабостите, основани от по-ранното използване на опростения развой на натурализация, процедурите за всички притежатели на маджарски паспорти за потребление на Програмата за безвизово пътешестване (VWP) бяха изменени ", се споделя в него.

" От през днешния ден срокът на годност на електронната система за разрешаване на пътувания (ESTA) за притежатели на маджарски паспорти ще бъде " понижен от две на една година " и единствено за еднократно прилагане ", се споделя още в известието.

Гражданите на страните, участващи в програмата, имат право да пътуват до Съединени американски щати за туризъм или бизнес за период до 90 дни без виза, стига да са получили ESTA.

Вътрешното министерство на Унгария разкритикува стъпката на Вашингтон, като съобщи, че настояването за " данни за унгарците, (живеещи) в чужбина с двойно поданство ", няма да бъде изпълнено.

" Безопасността на унгарците в чужбина е застрашена. Ето за какво държавното управление на президента Джо Байдън в този момент си отмъщава на унгарците! ", се споделя в изказването.

От встъпването си в служба през 2010 година Орбан постоянно влиза в конфликт със Съединени американски щати и Европейския съюз поради обвиняванията, че е насочил Унгария по властнически път и ускорява връзките с режима на Путин в Русия.

Близък до някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Орбан упреква актуалната американска администрация, че се пробва да отслаби държавното управление му и да ускори унгарската съпротива. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР