Съединените щати включиха в черния списък 14 руски петролни танкера,

...
Съединените щати включиха в черния списък 14 руски петролни танкера,
Коментари Харесай

САЩ добавиха 14 руски петролни танкера към черния списък

Съединените щати включиха в черния лист 14 съветски петролни танкера, с цел да подсигуряват ограничаването на цената на съветския недопечен нефт, наложено от Запада след нашествието на Москва в Украйна, заяви Си Ен Ен.

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби държавната корабоплавателна компания " Совкомфлот " и разгласи, че дава 45 дни за разтоварване на нефт или други товари от 14 нейни кораба преди цялостното използване на глобите.

Ценовият таван е ориентиран към ограничение на облагите на Кремъл, като в същото време разрешава доставки за енергийните пазари.

„ Днес подхващаме идната стъпка, като се насочваме към най-голямата съветска държавна корабоплавателна компания и оператор на флота, нанасяйки голям удар на техните интервенции в сянка “, сподели в свое изказване заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо.

„ Влизаме в идната фаза на увеличение на разноските на Русия по виновен метод, с цел да смекчим рисковете “, добави той.

Коалиция, включваща Групата на седемте водещи стопански системи, Европейския съюз и Австралия, сложи таван на цената от 60 $ за барел съветски недопечен нефт.

Високопоставен чиновник на Министерството на финансите сподели, че Кремъл се е опитал да избегне ограничаването, като е вложил в „ сенчеста флотилия “ от инфраструктура за търговия на енергийния пазар, позволявайки на Москва да завоюва по-високи цени на петрола си през лятото и есента.

Ето за какво Вашингтон се концентрира върху усилване на насилствените дейности, като в същото време „ усилва разноските за Русия от потреблението на този горист флот, от преместването на нефт отвън обсега на тавана на цената “, сподели служителят при изискване за анонимност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР