Съединените щати вече могат да използват ракети със среден обсег,

...
Съединените щати вече могат да използват ракети със среден обсег,
Коментари Харесай

САЩ инвестира в ракетни изпитания

Съединените щати към този момент могат да употребяват ракети със междинен обхват , това демонстрира края на контракта за надзор на оръжията с Русия , само че средствата за проби и създаване на ракети скоро могат да свършат, оповестява " Ройтерс ".

Вашингтон съобщи предходната година, че ще се отдръпна от Договора за нуклеарни ракети със междинен обхват (ИНФ), обвинявайки Русия, че не го съблюдава . Москва отхвърля, че е нарушила контракта и споделя, че Вашингтон се изтегля, тъй като желае нова конкуренция във въоръжаването .

Очаква се през идващите няколко седмици Съединени американски щати да тестват наземна ракетна крилата ракета . През ноември Пентагонът ще тества балистична ракета със междинен обхват на деяние . И двете щели да са стандартни оръжейни проби - а не нуклеарни.

Служители на Съединени американски щати разясняват пред " Ройтерс ", че откакто съществуващото финансиране изчерпи , бъдещите проучвания и проби ще бъдат изложени на риск заради опозиция от страна на следената от демократите Камара на представителите.

За разлика от Сената, който се управлява от републиканците на президента Тръмп, Камарата отхвърля да финансира настояването на администрацията на Тръмп от към 96 милиона $ за създаването на ракетите в нейната версия на законопроекта за бюджет и политика за защита за фискална година 2020.

" Ако отрежете това, вие пречите на способността на Министерството на защитата да реагира на съветските нарушавания на контракта ", изяснява почитан американски чиновник в защитата, описвайки известието на Пентагона до Конгреса. " Това няма да върне контракта, а ще помогне на Русия . "

Вашингтон и Москва се упрекват взаимно за края на контракта , най-новото в възходящия лист напрегнато сред Изтока и Запада . Съединените щати декларират, че би трябвало да разработят свои лични ракети със междинен обхват на деяние, с цел да възпират Русия, даже и да не ги слагат в Европа.

Пентагонът също вижда изгода в създаването на новите оръжия като противопоставяне на Китай , който може да се похвали с все по-усъвършенствана наземна ракетна мощ.
 Съединени американски щати одобри бюджет, подвига дълга и прибавя още $1,7 трлн. към недостига за десетилетие
Съединени американски щати одобри бюджет, подвига дълга и прибавя още $1,7 трлн. към недостига за десетилетие

Разходите за защита са $738 милиарда за 2020 година и $740 милиарда за 2021 година

" Оттеглянето от контракта би разрешило на Путин да се измъква от отговорност и да упреква Съединени американски щати както за краха на контракта , по този начин и за всяка следваща конкуренция във въоръжаването ", разяснява Адам Смит, представител на демократите в комитета за въоръжени сили на Камарата. " Администрацията на Тръмп падна право в ръцете на Владимир Путин . "

Пентагонът се надява, че финансирането ще бъде възобновено . Говорителят на Комитета за въоръжени сили в Сенат съобщи, че тези полемики се чака да се проведат през идващите седмици.

Американските чиновници от години предизвестяват, че Съединени американски щати са сложени в неравностойно състояние от Китай , който развива все по-сложни ракетни сили, които Пентагонът не можеше да създаде поради американския контракт с Русия .

Министърът на защитата Марк Еспер съобщи предишния месец, че напускането на контракта ИНФ ще развърже ръцете на американските военни " да се оправят освен с Русия, само че и с Китай ".

" Китай разполага с доста, доста кадърен и здрав инвентар от ракетите с обсега на Договора ИНФ . Така че можете да видите, това ни освобождава да вършим други неща ", добавя той.

Въпреки че не са показани такива полемики, Съединени американски щати теоретично могат да слагат по-лесни за скриване пътни и мобилни стандартни ракети тук-там като Гуам .

Официалните лица обявиха, че не е ясно по какъв начин Китай ще се оправи с напускането на Съединени американски щати от ИНФ и евентуалното разполагане на ракети със междинен обхват .

" Кой знае по кой път може да тръгне Китай. Но те ще би трябвало да реагират по някакъв метод ... без значение дали е сгъстяване, пренасяне на неща в близост, смяна в концепцията за интервенции ", разяснява втори американски чиновник.
 Сенатът на Съединени американски щати желае Тръмп да резервира най-малко последния контракт за нуклеарни оръжия с Русия
Сенатът на Съединени американски щати желае Тръмп да резервира най-малко последния контракт за нуклеарни оръжия с Русия

Унищожаването на " Нов старт " е евентуална гибел за контрола над оръжията

Какво значи напускането на Съединени американски щати за поддържане на мира - удар по паритета с нуклеарни ракети, начало на нова конкуренция с оръжия и неразбираеми вероятности за нов контракт, написа ТАСС.

Вашингтон спря присъединяване си в ИНФ на 2 февруари, а от 2 август Съединени американски щати най-сетне се отдръпват изцяло от контракта . Според ИНФ, всички ракети с обсег от 500 до 5500 км са отвън закона, с помощта на него забележителна част от нуклеарния капацитет на Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики бе погубен , а конкуренцията с оръжия завърши. Сега може да стартира още веднъж.

Пентагонът твърди, че Съединени американски щати не имат намерение да разполагат в Европа нови нуклеарни ракети . Системите за противоракетна защита Aegis Ashore, които към този момент участват в Румъния, могат, в случай че е належащо, да бъдат сменени с ракети със междинен обхват. Опасността от такива ракети е, че те доближават задачите си за няколко минути, като не оставят късмет на съперника да се приготви и отблъсне удара .

За увеличение на нуклеарни качества в Европа, Съединени американски щати и НАТО не се нуждаят от разполагане на нови наземни ракетни системи .

С АЩ са в положение да усилят наличието на кораби и подводници с нуклеарни оръжия на европейския спектакъл на дейности , както и да разширят броя на нуклеарните оръжия във въздушни бази. Тази идея дава отговор на проектите на Съединени американски щати за създаване на дребни нуклеарни ракети за потребление, в това число в неядрени спорове .

Договорът обгръща единствено Съединени американски щати и Русия, единствено две сили в " нуклеарния клуб ". Москва, след Вашингтон, приключи присъединяване си, запазвайки си правото да работи огледално по въпросите за наземно основани ракети по ИНФ. Тръмп счита, че е нужен нов контракт, който да включва и Китай , само че Пекин не желае да се причисли.

Китай разгласи през днешния ден, че е срещу отдръпването на Съединени американски щати от Руско-американския контракт за унищожаване на ракетите със междинен и дребен обхват и счита, че Вашингтон би трябвало да се върне към осъществяване на отговорностите си , оповестява формалният представител на Министерството на външните работи на КНР Хуа Чунин.

" Китайската страна е срещу сходни дейности ... призоваваме Съединени американски щати да се придържат към своите отговорности ".
 НАТО призна, че вижда края на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег
НАТО призна, че вижда края на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег

Междувременно Столтенберг разяснява, че военният съюз не е получавал публична молба за задача в Ормузкия проток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР