Съединените щати въведоха нови санкции срещу Куба, Венецуела и Никарагуа

...
Съединените щати въведоха нови санкции срещу Куба, Венецуела и Никарагуа
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции срещу Куба, Никарагуа и Венецуела

Съединените щати вкараха нови наказания против Куба, Венецуела и Никарагуа или против по този начин наречената от Вашингтон „ тройка на тиранията “. Санкциите засягат компании, свързани с кубинските въоръжени сили, Централната банка на Венецуела и Агенция за привличане на вложения на Лауреано Ортега, наследник на президента на Никарагуа. Русия разгласи, че е срещу едностранни наказания и че новите американски ограничения против Куба опонират на интернационалното право.

 © БГНЕС
Не подаваме избавително въже на диктаторите, а го издърпваме, изясни консултант на Тръмп.
Джон Болтън, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати: Обявяваме пет спомагателни ограничавания за Куба, които не разрешават директни финансови транзакции към лица или компании,свързани с армията, разузнаването и службите за сигурност на Куба. Това включва държавната самолетна компания " Аерогавиота ".  Тръмп заплаши Мексико със наказания върху вноса на коли Тръмп заплаши Мексико със наказания върху вноса на коли
В продължение на цяла седмица американският президент Доналд Тръмп нападна Мексико, обвинявайки страната, че не прави нищо, с цел да предотврати притока...

Вашингтон не разрешава и пътуванията на американци до острова, в случай че нямат родственици там. Болтън приказва още и за полети на съветски военни самолети до Венецуела с незнаен товар и съобщи, че районът би трябвало да остане свободен от вътрешен абсолютизъм и външна доминация.Управляващите в Никарагуа също са наранени.
Джон Болтън, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати: Ще преследваме парите на семейството Ортега, която продължава да живее за сметка на мизерията на никарагуанския народ.
Новите ограничения против Куба последваха значимо решение на Вашигтон. Белият дом анулира възбрана американци да съдят непознати компании,които управляват благосъстоятелност, национализирана от Кастро през 1959 година Това може да засегне канадски и европейски компании.
 Съединени американски щати смятат референдума в Куба за „ деликатно плануван политически театър “ Съединени американски щати смятат референдума в Куба за „ деликатно плануван политически театър “
Съединените щати смятат референдума, извършен в Куба, за одобряването на нова конституция за "внимателно плануван политически театър ". Това се пос...

Хавана отговори, че глобите ще дадат отражение върху стопанската система ѝ и подсети за съпротивата на революционерите в Залива на прасетата.
Бруно Родригес, външен министър на Куба: Ще се противопоставим с увереност, както в Хирон, преди 58 години. Ако Америка е решила да се конфронтира, ние няма да се огънем.
Москва към този момент отхвърли апела на Вашингтон да изтегли военните си експерти от Венецуела съобщи, че е срещу едностранни наказания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР