Съединените щати в понеделник официално уведомиха Организацията на обединените нации,

...
Съединените щати в понеделник официално уведомиха Организацията на обединените нации,
Коментари Харесай

САЩ излязоха от Договора за климата

Съединените щати в понеделник публично уведомиха Организацията на обединените народи, че се отдръпват от Парижкото съглашение за климата, съобщи Агенция Франс Прес. Ходът на Съединени американски щати е първата официална стъпка в едногодишния развой за излизане от световния пакт за битка с климатичните промени, част от по-широката тактика на Тръмп за понижаване на бюрокрацията върху американската промишленост.

Президентът Доналд Тръмп удостовери през октомври проектите за изтеглянето. Държавният секретар Майк Помпео повтори забележките на Тръмп през 2017 година, че съглашението постанова несправедлива икономическа тежест на Съединени американски щати.

Съединени американски щати ще продължат да оферират реален и прагматичен модел в световните договаряния.

Робърт Менендес, основният демократ в Комитета за външни връзки на Сената, съобщи, че " това решение ще се трансформира в един от най-лошите образци за умишленото отричане на американското управление пред международната стопанска система на Китай, Индия и други ".

Президентите на Франция и Китай ще подпишат документ, в който акцентират " необратимостта " на Парижкото съглашение за климата, оповестяват от Елисейския замък. Сътрудничеството сред Европа и Китай за понижаване на излъчванията, които затоплят климата, ще бъде " решаващо ". Това разгласи Еманюел Макрон и добави, че съжалява за решението на Съединени американски щати.

Еманюел Макрон и Си Дзинпин ще подпишат документа през днешния ден, когато е планувана персонална среща сред тях.

Френският президент ще бъде посрещнат от китайския си сътрудник на Панаира за вносни артикули в Шанхай - огромен търговски конгрес, където Франция е един от " почетните посетители " със 70 записали се за присъединяване компании. Президентът на Китай открива панаира с тържествена тирада.

Подписването на документа идва, откакто Съединени американски щати публично стартираха процедурата за овакантяване на Парижкото съглашение.

През март двамата президенти обявиха в Париж, че са решени да защитят " здравия мултилатерализъм " от острите нападки на американския президент Доналд Тръмп. Еманюел Макрон прикани също Европа да създаде ясна политика във връзка с китайския инфраструктурен мегапроект за " нови пътища на коприната ", който ще даде на Пекин опция да работи за напредък в интернационален проект, най-много в Африка.

" Очакваме към 40 контракта " в обичайни за френско-китайските връзки браншове (селскостопанска и хранителна продукция, туризъм, опазване на здравето и др.), уточни канцеларията на френския държавен глава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР