Съединените щати удължиха дислоцирането на бригада от 101-ва въздушнодесантна дивизия

...
Съединените щати удължиха дислоцирането на бригада от 101-ва въздушнодесантна дивизия
Коментари Харесай

САЩ удължиха с 9 месеца военния си контингент в Румъния

Съединените щати удължиха дислоцирането на бригада от 101-ва въздушнодесантна дивизия в Румъния с девет месеца, считано от януари 2023 година, заяви вестник „ Ню Йорк таймс ”, базирайки се на представители на американската администрация.

Бригадата сега в Румъния включва към 4000 души. До два месеца се планува ротация на военнослужещите. Те ще бъдат сменени от друга бригада от същата дивизия, която идва от Съединени американски щати. Освен това щабни офицери и генерал-майор от 10-та планинска дивизия на Съединени американски щати ще бъдат изпратени в Румъния, с цел да командват войските. Американските военнослужещи, както и до момента, ще бъдат в авиобазата „ Михаил Когълничану “, ситуирана на по-малко от 100 км от границата с Украйна. В същото време те организират постоянни учения в непосредствена непосредственост до границата.

Съединени американски щати изпратиха свои военни в Румъния при започване на 2022 година, с цел да подсилят източния фланг на НАТО. През лятото дислоцираният там контингент беше повишен до бригада. Американското военно командване преди този момент е проучвало опцията да я трансферира в друга база на НАТО в Източна Европа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР