Съединените щати участват в изключително активни дискусии с европейските страни,

...
Съединените щати участват в изключително активни дискусии с европейските страни,
Коментари Харесай

САЩ искат руският петрол да тече, да няма световна рецесия и без печалби за Русия

Съединените щати вземат участие в извънредно дейни полемики с европейските страни, ориентирани към ограничение на приходите, които Русия може да генерира от продажба на нефт, сподели във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, оповестява " Ройтерс ".

Йелън сподели пред финансовата комисия на Сената, че чиновниците на Съединени американски щати се стремят да задържат потока на съветския нефт на международния пазар, с цел да задържат цените и да избегнат скок, който може да аргументи международна криза.

" Но безусловно задачата е да се лимитират приходите, отиващи за Русия ", сподели тя, добавяйки, че има разнообразни способи да се реализира това, в това число възможен ход на купувачите да се обединят и да лимитират цените, които заплащат на Москва.

Йелън призна във вторник, че инфлацията е на " неприемливи равнища ", само че също по този начин се опита да подчертае, че това не е проблем, който е извънреден единствено за Съединените щати, оповестява СиЕнЕн Бизнес.

" Войната на Путин в Украйна оказва въздействие върху цените на силата и храните в международен мащаб ", сподели Йелън пред депутатите. " Ние не сме единствената страна, в която се следи инфлация. Можете да видите това в съвсем всяка развита страна по света. "

Говорейки по време на чуване на финансовата комисия в Сената, Йелън уточни рекордното освобождение на нефт от стратегическия петролен запас от администрацията на Байдън. " Цените на силата и бензина, въпреки и доста високи, биха били по-високи без това ", сподели Йелън.

И въпреки всичко министърът на финансите акцентира, че Съединените щати не са ваксинирани против световните енергийни шокове. " Ние сме част от международните петролни пазари, които са обект на геополитическо въздействие. Предвид световната природа на тези пазари, за нас е на практика невероятно да се изолираме от шокове като тези, които се случват в Русия, които движат международните цени на петрола ", сподели Йелън.

Тя добави, че е извънредно значимо Съединените щати да станат " по-зависими от вятъра и слънцето, които не са обект на геополитическо въздействие ".

По време на квалифицираните си изявления Йелън призна, че Съединените щати са изправени пред " макроикономически провокации, в това число неприемливи равнища на инфлация ". Йелън прикани депутатите да подхващат дейности за справяне с високата инфлация.

" Вярвам, че Конгресът може да направи доста, с цел да облекчи разноските, които семействата изпитват ", сподели Йелън. По-конкретно, тя уточни вложенията в понижаване на разноските за медикаменти, отпускани с рецепта, вложение в чиста сила, вложение в жилища на налични цени и подкрепяне на фамилиите с разноски за грижи за деца и медицински разноски.

Ще отнеме време, с цел да се овладее инфлацията, сподели Йелън. " Няма подозрение, че имаме голям инфлационен напън. Инфлацията е нашият главен стопански проблем в този миг ", сподели Йелън пред депутатите. " От решаващо значение е да се оправим с него. Наистина чакам инфлацията да остане висока, макар че доста се надявам, че ще се намали. "

Йелън изясни, че нейното предходно очакване, че инфлацията ще бъде " преходна ", не регистрира множеството разновидности на Covid-19, които нарушават веригите за доставки, нито нашествието на Русия в Украйна.

" Както уточни ръководителят Пауъл и двамата евентуално можехме да използваме по-добър термин от " временен " ", сподели Йелън, имайки поради предходния апел на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл да отдръпна термина.

" Предполагам, че виждам по-голямата част от инфлацията като отразяване на факторите на търсенето и предлагането. От страната на предлагането имахме големи проблеми с веригата за доставки заради пандемията и измененията в модела на ползване от услуги към артикули ". Министърът на финансите също по този начин цитира " големи нараствания " на цените на храните и силата, частично отразяващи нашествието на Русия в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР