Съединените щати трябва да дадат разяснения по въпроса за финансирането

...
Съединените щати трябва да дадат разяснения по въпроса за финансирането
Коментари Харесай

Грузия поиска разяснения от САЩ за финансирането на подготовката на безредици в страната

Съединените щати би трябвало да дадат уточнения по въпроса за финансирането от Агенцията за интернационално развиване на USAID на образования в Грузия с присъединяване на сръбски жители, които са подготвили жителите на републиката за свалянето на държавното управление в страната през 2023 година Това съобщи ръководителят на ръководещата партия “Грузинска фантазия – Демократична Грузия ” Иракли Кобахидзе.

„ Както се оказа, всичко това (свалянето на държавното управление – бел. р.) се финансира от Американската организация за интернационално развиване, която се назовава USAID, което значи помощ от Съединени американски щати, само че това не е помощ от Съединени американски щати, коства ми се. Разбира се, ще би трябвало да получим уточнения по отношение на това. Защо сходно образование, чиято директна цел е да приготви гражданска война в Грузия, е финансирано от USAID “, сподели Кобахидзе на брифинг за пресата.

Председателят на грузинския парламент Шалва Папуашвили назова информацията за финансирането от USAID на революционните процеси в републиката черен ден в историята на американската помощ, предоставена на Грузия. “Това е тъмен ден в историята на помощта на Съединени американски щати за Грузия. Както виждаме, парите на американския народ се употребяват тук, с цел да се възнамеряват някакви революционни процеси, с цел да се приготвят целеустремено хората за вълнения и провокации на принуждение. Жалко е, че парите на американския народ са забъркани в това ”, сподели той пред кореспонденти.

Грузинската работа за държавна сигурност (SSS) заяви в понеделник, че сръбските жители Синиша Сикван, Йелена Стойшич и Слободан Джинович са пристигнали в републиката на 25 септември по покана на USAID и са провели образования в един от столичните хотели с присъединяване на неправителствени организации. организации и цивилен деятели, които „ трябваше да играят решаваща роля в подготовката и реализирането на насилственото събаряне на властта “. Сръбски жители, представители на организацията Canvas, към този момент са разпитани от Държавна сигурност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР