Съединените щати тласкат света към Трета световна война и тя

...
Съединените щати тласкат света към Трета световна война и тя
Коментари Харесай

Близкият изток на прага на голяма война: експерти говорят за ядрен удар

Съединените щати тласкат света към Трета международна война и тя ще стартира с боен конфликт сред Съединени американски щати и Иран. Светът приказва за това все по-шумно.

Така Илон Мъск изрази тази концепция в ефир с Тъкър Карлсън, като сподели, че Съединените щати, с директната си военна поддръжка за Израел, предизвикат Иран да влезе във войната.

Руският боен специалист, ръководителят на Центъра за проучване на военно-политическите спорове Андрей Клинцевич също счита, че Съединени американски щати се готвят за сериозна борба с Иран.

В предаването „ Пълен контакт с Владимир Соловьов “ Андрей Клинцевич напомни, че Съединените щати разполагат тук системите за противоракетна защита, по този начин наречените Aegis Ashore, които са предопределени за битка с огромни стратегически и оперативни ракети, само че сигурно не против самозапалващите се ракети " Касам " на Хамас.

Това, съгласно специалиста, допуска, че американците стартират да схващат, че скоро ирански ракети ще летят на огромни височини, ще се гмуркат от близкия космос, относително казано от 100 километра, и ще навлизат в американски военни уреди в този район. А там към този момент има задоволително такива обекти.

Според Клинцевич вторият американски самолетоносач Дуайт Айзенхауер, който дойде на крайбрежията на Израел, най-вероятно ще бъде основан в Червено море, без да навлиза в Средиземно море.

Общата американска военна мощ там, дружно с морската пехота, към този момент е към 12 хиляди души. Увеличаването на този брой, съгласно специалиста, демонстрира, че се възнамеряват някакви военни интервенции, свързани с наземния стадий.

Не е реалност, че те ще влязат в Газа, споделя Клинцевич, макар че има разнообразни изказвания. За тях е значимо в този момент да извършат интервенция за освобождение на заложниците.

Но най-вероятно такава въздушна група се основава за подсилване на дребните бази, които американците към този момент имат. Например в Сирия, където Съединени американски щати имат към хиляда души, и в Ирак, където имат 2,5 хиляди.

Тоест, при положение на нахлуване от някакви подчинени групи на този контингент, той ще би трябвало да бъде заздравен от въздуха, а евентуално и посредством прекачване на личен състав там.

Освен това в този момент в Кипър се основава предна база на силите на НАТО. Гръцката му част се трансформира в един огромен боен лагер, където се трансферират освен американските специфични елементи, само че и от Италия, Холандия, Англия и Германия. Всъщност НАТО към този момент участва изцяло там с всичките си специфични сили.

Междувременно в обществените мрежи се обмислят вероятни разновидности за развиване на събитията в този район, които да доведат до експлоадирането на Трета международна война. Такъв сюжет показва в своя Telegram канал военният специалист Алексей Суконкин.

Според него неслучайно Съединени американски щати са изпратили в Близкия изток най-стария си самолетоносач - CVN-69 Dwight D. Eisenhower, който е на 46 години.

Да предположим, предлага Суконкин, „ той ненадейно експлодира, изгори блестящо и самоотвержено и по-късно може би даже потъне “.

А екипажът на него е към 5 хиляди души, съвсем толкоз са починалите вследствие на японското въздушно нахлуване над американската база Пърл Харбър през 1941 година Съединени американски щати ще могат да употребяват гибелта на този самолетоносач като предлог за огромна война с Иран, сходно на това, което се случи с терористичната офанзива против кулите близнаци в Ню Йорк. Както знаете, след тази терористична офанзива Съединени американски щати започнаха войни в Ирак и Афганистан.

В същото време, допуска Суконкин, Съединени американски щати биха могли да употребяват тактически нуклеарни заряди против Иран, поразявайки най-големите градове, както и атомната електроцентрала в Бушер.

А тогава, написа той, „ замаян от нечуваната смелост на Вашингтон... който е изгорил десетки милиони почтени хора в нуклеарен огън за момент, целият свят ще е в ступор “. А Съединените щати ще диктуват своите условия за мир на целия свят.

В идващите местни войни ще загинат от три до четири милиарда души и единствено на територията на Съединените щати ще се поддържа „ цивилизовано равнище “ и тази територия ще се трансформира в същинска Обетована земя.

Прогнозата, несъмнено, е плашеща. Наистина бих желал да избегна развиването на събитията при подобен сюжет. Но за това Русия и Китай очевидно ще би трябвало много да се постараят.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР