Съединените щати си играят с огъня със създаването на сирийски

...
Съединените щати си играят с огъня със създаването на сирийски
Коментари Харесай

Турция предупреди: САЩ си играят с огъня!


Съединените щати " си играят с огъня " със основаването на сирийски гранични сили, в които са включени кюрдски милиции. Това съобщи през днешния ден турският вицепремиер Бекир Боздаг, оповестява Ройтерс.

Международната коалиция, ръководена от Съединени американски щати, заяви в неделя, че работи със своите съдружници от сирийските милиции за основаване на нови гранични сили, които ще наброяват 30 хиляди души.

Според турски медии етническият състав на новите гранични сили ще зависи от региона, в който те служат. Това съвсем несъмнено значи, че подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) ще бъдат ситуирани по сирийско-турската граница, показва в. " Дейли сабах ", прогнозирайки, че това ще ускори напрежението в този регион, както и в връзките с Вашингтон.

Анкара преглежда СЗН като терористична организация, обвързвана с настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена битка против турската страна, лишила живота на десетки хиляди души.

(БТА)

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР