Съединените щати ще предприемат допълнителни мерки по отношение на тези,

...
Съединените щати ще предприемат допълнителни мерки по отношение на тези,
Коментари Харесай

САЩ засега не считат принц Мохамед бин Салман за виновен за убийството на Хашоги

Съединените щати ще подхващат спомагателни ограничения във връзка с тези, които са забъркани в убийството на журналиста Джамал Хашоги в Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, съобщи говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт, в отговор на искане да разяснява информацията, че Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до извода, че заповедта за ликвидиране на журналиста е била дадена от престолонаследника принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ал Сауд.
" Ще продължим да изследваме спомагателни ограничения, с цел да притеглим под отговорност тези, които са възнамерявали, управлявали и взели участие в убийството на саудитския публицист. И ние ще ги предприемем, като запазим значимите стратегически връзки сред Съединените щати и Саудитска Арабия ", сподели дипломатът. Тя акцентира, че няма дефинитивно умозаключение кой е отговорен и опроверга данните, че Централно разузнавателно управление на САЩ счита, че саудитският престолонаследник е директно виновен.
Според нея Съединените щати " са изцяло решени да предадат на правораздаването всички, които са виновни за убийството на саудитския публицист ". Науърт напомни, че Вашингтон към този момент е взел " решителни ограничения против отговорните лица, в това число и дейности по повод визите им и наказания ".
Съединените щати постановиха ограничавания в четвъртък против 17 жители на Саудитска Арабия, които съгласно Вашингтон са взели участие в убийството на Хашоги. На 15 ноември Главна прокуратура на Саудитска Арабия разгласи резултатите от следствието на случая " Хашоги " - 21 души бяха арестувани, 11 бяха упрекнати в присъединяване в убийството, 5 от тях са застрашени със смъртна присъда. Прокуратурата обаче не вижда виновност у принц Мохамед бин Салман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР