Съединените щати ще открият новото си посолство в Израел през

...
Съединените щати ще открият новото си посолство в Израел през
Коментари Харесай

САЩ откриват посолството си в Ерусалим още през май

Съединените щати ще открият новото си посолство в Израел през май в Ерусалим, удостовери Държавният департамент на Съединени американски щати в изказване, представено от Ройтерс. Новината бе обявена от чиновник на администрацията на президента Доналд Тръмп, поискал да резервира анонимност.
Държавният департамент удостовери и медийните изказвания, че откриването на посолството ще съвпадне със 70-ата годишнина от оповестяването на основаването на страната Израел на 14 май 1948 година
Посолството на Съединени американски щати ще се обитава краткотрайно в постройката в Ерусалим, където се правят консулските интервенции, а до края на 2019 година то ще се реалокира в нова пристройка. Съединените щати са почнали да търсят в града постройка, която да одобри за непрекъснато посолството им в Израел.
През декември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел и разгласи, че ще реалокира американското посолство от Тел Авив в този град.
Това решение постави завършек на десетилетната политика на Съединените щати по въпроса.
То бе приветствано от дясното израелско държавно управление, само че отхвърлено яростно от палестинците, които желаят Източен Ерусалим за столица на бъдещата си страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР