Съединените щати ще обявят тази седмица покупката на подобрена система

...
Съединените щати ще обявят тази седмица покупката на подобрена система
Коментари Харесай

САЩ купуват за Украйна система за противоракетна отбрана със среден и голям обсег -

Съединените щати ще разгласят тази седмица покупката на усъвършенствана система за противоракетна защита със междинен и огромен обхват за Украйна, заяви CNN.  Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който сега е в Германия за срещата на върха на Г-7 за Украйна, удостовери по-рано, че Съединени американски щати ще дават на Украйна по-модерни ракетни системи и муниции.

Днес се чака президентът на Украйна Владимир Зеленски да се включи в срещата на върха на Г-7 посредством видеовръзка. Според CNN в отговор на настояването на Киев е евентуално да бъде оповестена спомагателна военна помощ, в това число артилерийски муниции и радар.

Киев желае също така система за противоракетна защита NASAMS. Тя може да поразява цели на разстояние над 150 километра, само че украинските военни би трябвало да бъдат подготвени преди този момент да работят с тази система, разяснява CNN.

Миналата седмица Съединените щати оповестиха спомагателна военна помощ от 450 милиона $ за Украйна, предоставяйки още четири реактивни гранатомета и артилерийски муниции за други системи. Администрацията на Байдън по-рано, че дава на Украйна 1 милиард $ спомагателна военна помощ, пакет, който включва спомагателни доставки на гаубици, муниции и системи за брегова защита
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР