Съединените щати ще могат да предоставят необходимата подкрепа на Финландия

...
Съединените щати ще могат да предоставят необходимата подкрепа на Финландия
Коментари Харесай

САЩ биха подкрепили Швеция и Финландия преди влизането им в НАТО, ако бъдат атакувани

Съединените щати ще могат да дават нужната поддръжка на Финландия и Швеция, в случай че имат потребност от нея, преди да се причислят към НАТО. Това заяви в неделя в изявление за Би Би Си представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби.

„ Не желая да разисквам хипотетични благоприятни условия и да злоупотребявам, тъй като няма причина за това “, сподели той, когато беше запитан дали Съединени американски щати ще изпратят войски, с цел да оказват помощ на Швеция и Финландия, в случай че те бъдат атакувани преди публично да станат членове на НАТО.

" Финландия и Швеция разполагат с доста съвременни военни сили, с които ни е комфортно да си сътрудничим. Ние постоянно организираме взаимни учения. Ако се нуждаят от спомагателни качества или поддръжка по време на интервала на кандидатстване и процеса на присъединение към НАТО, ние в Съединени американски щати сме уверени, че имаме такова равнище на връзки с двете страни, което ще ни разреши да им предоставим спомагателна поддръжка, в случай че е належащо “, разясни представителят на Пентагона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР