Съединените щати се присъединиха към Великобритания и официално обвиниха Русия

...
Съединените щати се присъединиха към Великобритания и официално обвиниха Русия
Коментари Харесай

САЩ заплаши Русия с международни последици заради кибератака НеПетя

Съединените щати се причислиха към Англия и публично упрекнаха Русия в осъществяването на хакерската атака през юни 2017 година, която беше ориентирана към Украйна, само че засегна компютрите по целия свят, предадоха организациите.

Белият дом даже заплаши Москва с интернационалните последствия, поради най-разрушителната и скъпоструваща в историята хакерската атака " НеПетя " (NotPetya).

Кибератаката беше безразсъдна и безразборна и се популяризира из целия свят, нанасяйки вреди за милиарди долари в Европа, Азия и Америка, сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Според Вашингтон тази хакерска атака е била част от актуалните старания на Кремъл да дестабилизира Украйна и демонстрира още по-ясно намесата на Русия в спора в Киев.

В четвъртък английското държавно управление също упрекна Москва, че стои зад офанзивата " НеПетя ".

Кремъл изрично отхвърли обвиняванията, които съгласно него са част от " русофобска акция ".

" НеПетя " болести хиляди компютри из целия свят през лятото на предходната година, в това число в сериозно значими инфраструктури като контролните съоръжения на мястото на нуклеарната злополука в Чернобил и пристанищата на Мумбай и Амстердам. Най-засегнатата страна бе Украйна, където бяха атакувани банковите интервенции и осведомителните екрани на основното й летище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР