Съединените щати са съставени от 50 отделни щата и окръг

...
Съединените щати са съставени от 50 отделни щата и окръг
Коментари Харесай

Изборите в САЩ: Експерти твърдят, че има шест щата, които могат да обърнат вота

Съединените щати са формирани от 50 обособени щата и окръг Колумбия. Резултатите от президентските избори обаче могат да се дефинират като основни в няколко от тях.

Повечето щати гласоподават с преобладаващо болшинство за едната или другата страна, само че колебаещите се са тези, в които вота може да се развие и в двете направления.

Експерти споделят, че избора на жителите им може да дефинира кой ще бъде идващият президент.

Журналистът от Асошиейтед прес Джонатан Купър споделя, че колебаещите се щати могат да бъдат същите като през предходните президентски избори през 2020 година. Те могат да бъдат разграничени на две категории. Първата е северната част на Средния Запад - Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания.

" Това са щатите, които през 2016 година избраха Доналд Тръмп, а през 2020 година се трансферираха към Джо Байдън. И в случай че демократите завоюват и трите, това е задоволително, с цел да бъде избран отново Байдън ", споделя Купър.

След това са колебаещите се от слънчевия пояс - Джорджия, Аризона и Невада.

" Тези щати претърпяват демографски промени. Много хора се реалокират да живеят там. А и в тях има повече цветнокожи гласоподаватели. Вегас, Финикс и Атланта са мегаполисите в които се намират множеството гласоподаватели ", прибавя той.

Предполагаемите претенденти за президент Джо Байдън и 45-ия президент Доналд Тръмп ще би трябвало да показват своите причини пред гласоподавателите в тези колебаещи се щати и към този момент са положили основите за това. Настоящият президент към този момент е посетил всички тях, до момента в който Доналнд Тръмп е направил визити в Мичиган и Уисконсин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР