Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза

...
Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза
Коментари Харесай

Рекорден брой жертви на свръхдоза в САЩ

Съединените щати са записали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза опиат за едногодишен интервал - над 100 хиляди, съобщи Франс прес, като се базира на здравните управляващи.

Агенцията отбелязва, че този тъмен предел е бил преминат за първи път и това е съвпаднало с пандемията от новия ковид.

Между април 2020 година и същия месец тази година в Съединени американски щати са били регистрирани 100 306 умряли от свръхдоза опиат – 28.5 % повече спрямо предходния 12-месечен интервал, оповестиха през днешния ден Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Представителка на американската федерална организация означи, че в огромната си част тези смъртни случаи са били породени от синтетични опиати като нелегално създаден фентанил.

" Моята администрация се ангажира да направи всичко, което е в нейните пълномощия, с цел да се бори против зависимостта от опиатите и да постави завършек на тази зараза от свръхдози ", съобщи в официално съобщение президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Той добави, че до момента в който Съединените щати не престават да реализират прогрес в битката с ковид, те не може да подценяват тази зараза, засегнала фамилии и общности в цялата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР