Съединените щати са против искането на палестинската автономна власт да

...
Съединените щати са против искането на палестинската автономна власт да
Коментари Харесай

Очаква се САЩ да блокират искането на палестинската автономия да получи статут на пълноправен член на ООН

Съединените щати са срещу настояването на палестинската самостоятелна власт да получи статут на пълновръстен член на Организация на обединените нации, съобщи представител на администрацията на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, представен от Ройтерс.

Неназованият източник приказва пред организацията преди Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се произнесе по въпроса през днешния ден.

Проекторезолюцията насочва апел към съвета да предложи на Общото заседание на Организация на обединените нации " Държавата Палестина да бъде призната за член на Организация на обединените нации ". 

За да призната мярката, е належащо тя да получи поддръжката на 9 от 15-те членове на Съвета за сигурност без никой от петте непрекъснати всред тях да наложи несъгласие.

Според дипломати планът е поддържан от 13 страни. Това значи, че Съединени американски щати ще би трябвало да наложат несъгласие, отбелязва Ройтерс.

Такъв излаз би бил предстоящ, защото Съединените щати са срещу признаването на палестинска страна, с аргумента, че такава би трябвало да бъде основана в сходство със съглашение с Израел.

Миналата седмица Съветът за сигурност към този момент разиска настояването на палестинската автономия и даде обещание да се произнесе по въпроса до края на този месец.

През септември 2011 година палестинският президент Махмуд Абас поде самодейност за " присъединение на Държавата Палестина към Организация на обединените нации ", която обаче по този начин и не се реализира, напомня Франс прес. В последна сметка Палестинската автономност получи през ноември идната година статут на наблюдаващ в международната организация. Миналата седмица тя подаде ново искане за пълноправно участие, като се аргументира с израелската атака в линията Газа, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР