Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да

...
Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

САЩ поискаха заседание на Съвета за сигурност на ООН за Русия и Украйна

Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере навън съвещание в понеделник за разискване на "заплахата за интернационалния мир и сигурността, произлизаща от скупчването на съветски войски на границата с Украйна ", оповестиха дипломати, представени от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е удостоверил в телефонен диалог през вчерашния ден с украинския президент Володимир Зеленски готовността на Вашингтон да отговори уверено, ако Русия нахлуе в Украйна, осведоми Белият дом.

Байдън е споделил на Зеленски също, че Съединени американски щати изследват опцията за спомагателна макроикономическа помощ за стопанската система на Украйна, която е под напън вследствие на скупчването на съветски войски.

Преди това Зеленски написа в Туитър, че с Байдън са се договорили за "съвместни дейности в бъдеще " и са разискали опциите за финансова поддръжка.

Междувременно Пентагонът заяви, че скупчването на съветски военни на границата с Украйна е траяло и през последното денонощие, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Продължаваме да следим, в това число през последните 24 часа, скупчването на още бойни сили, ситуирани от руснаците, още веднъж, в западната част на тяхната страна и в Беларус, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. Той добави, че в Украйна ще бъде изпратена спомагателна военна помощ, която би следвало да дойде в "сравнително къс период ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР