Съединените щати са изпратили агенти под прикритие на Управлението за

...
Съединените щати са изпратили агенти под прикритие на Управлението за
Коментари Харесай

САЩ са изпратили агенти под прикрите във Венецуела, за да дебнат за дрога президента Мадуро и държавния елит

Съединените щати са изпратили сътрудници под прикритие на Управлението за битка с опиатите (DEA) във Венецуела, с цел да правят наблюдаване и да заведат каузи за трафик на опиати против управлението на страната, в това число президента Николас Мадуро. Това се споделя в скришен отчет, с който разполага Асошиейтед прес (АП). Агенцията акцентира, че това е в нарушаване на интернационалното право.

Според текста на документа Съединените щати са правили интервенцията „ едностранно и без да уведомят венецуелските управляващи “. Разследването е " ориентирано против дузина души, в това число президента на Венецуела Николас Мадуро ". По време на интервенцията във Венецуела са изпратени „ сътрудници под прикритие, които скрито записват и стартират каузи за трафик на опиати против управлението на страната “, се отбелязва в отчета. DEA и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са отказали да отговорят на въпросите на организацията по отношение на тайния отчет.

Както отбелязва АП, макар че няма явен механизъм за търсене на отговорност от Съединените щати, информацията за тази интервенция „ заплашва да скапе връзките сред двете страни “. Миналата седмица Мадуро упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ и ДЕА, че се пробват да дестабилизират страната. Според него тези органи „ работят без значение като империалистически незаконни организации “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР