Съединените щати са дълбоко загрижени от изявленията на президента на

...
Съединените щати са дълбоко загрижени от изявленията на президента на
Коментари Харесай

САЩ са дълбоко загрижени от думите на Радев за Крим

Съединените щати са надълбоко загрижени от изказванията на президента на България Румен Радев , в които той дефинира Крим като " съветски ". Това се споделя в изказване, публикувано от посолството на Съединени американски щати в България. 

Припомняме, че преди балотажа за президентските избори Радев, който завоюва нов мандат, отговори на въпроса какъв е Крим по този метод: " В момента е съветски, кой да е? ". Заради изявлението му българския дипломат. Веднага последва и на Европейската комисия. Ден по-късно в Пловдив президентът още веднъж и сподели: " Няма никаква драма, въпросът е явен. Анексацията на Крим е в нарушаване на междунарорното право ". След което обаче добави, че има нюанси в политиката и повтори: " Но сега Крим е съветски ".
Из съветски медии: Радев призна Крим за съветски, да го възнаградим с отстъпка от цената на газа
Българският президент Румен Радев съобщи преди дни, че Крим де факто е съветски. Думите му провокираха гневни реакции в Украйна и недоволс...

" Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО постоянно са били ясни и обединени в позицията си, че макар опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински ", написа в изказването на посолството от през днешния ден.

От там напомнят, че на срещата на върха по Кримската платформа през август, всички, в това число и България, са заявили, че Крим е неотделима част от Украйна и че няма да бъдат приети съветските опити да легитимират противозаконното завладяване и окупацията на полуострова. 

През последните дни от посолството са изразили надълбоко безпокойствие пред българските управляващи както във Вашингтон, по този начин и в София.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР