Съединените щати са блокирали приемането от Съвета за сигурност на

...
Съединените щати са блокирали приемането от Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ блокираха предложението на ООН за независимо разследване на сблъсъците в Газа

Съединените щати са блокирали приемането от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на официално съобщение, призоваващо за без значение следствие на смъртоносните конфликти в линията Газа през вчерашния ден, съобщи Франс прес, като се базира на дипломатически източници.

В отхвърления текст Съветът за сигурност показваше " своето отвращение и тъга от гибелта на цивилни палестинци, упражняващи правото си на кротичък митинг ". Той настояваше за " без значение и транспарантно следствие " на трагичните събития, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Съветът за сигурност удостоверява, че всяко решение или деяние, което претендира да трансформира характера, статута или демографския състав на свещения град Ерусалим няма никакви никакви правни последствия... и би трябвало да бъде анулирано в сходство със съответните резолюции на Съвета за сигурност ", се наблягаше в блокираното официално съобщение.

Над 40 000 палестинци са взели участие през вчерашния ден съгласно израелската войска в митинги в линията Газа край границата с Израел против преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Ерусалим.

По последни данни израелските въоръжени сили са умъртвили минимум 58 и са ранили 2771 палестинци, заяви " министерството на опазването на здравето " на следената от ислямисткото придвижване палестинска територия, представено от ДПА. 1373 от потърпевшите са получили огнестрелни рани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР