Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на Ислямска

...
Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на Ислямска
Коментари Харесай

САЩ потвърждават участието на ДАЕШ в атаката в руската концертна зала

Съединените щати разполагат с разследваща информация, потвърждаваща изказванието на Ислямска страна за отговорността за въоръженото нахлуване в концертната зала покрай Москва. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира собствен източник. 

Съединени американски щати също по този начин са предизвестили Русия през последните седмици за опасността от офанзива. Това стана ясно от изказванията на американските управляващи малко след нападението. 

" Ние в действителност предупредихме руснаците по подобаващ метод ", споделя чиновник, поискал анонимност, без да дава спомагателни детайлности.

Припомняме, че посолството на Съединените щати в Москва на 8 март тази година към американските жители за идни проекти на екстремисти да се насочат към огромни събирания в съветската столица.

Такова предизвестие направи и посолството на Обединеното кралство в Москва, както и това на Германия.
 Над 60 починали и стотици ранени след пукотевица, гърмеж и пожар в концертна зала в Русия Обновена
Над 60 починали и стотици ранени след пукотевица, гърмеж и пожар в концертна зала в Русия

Нападателите са били най-малко трима, " Ислямска страна " пое отговорност

По последни данни повече от 60 са починалите, а над 140 са ранените при терористичния акт - въоръжено нахлуване, гърмеж и последвал пожар. За него отговорност пое ДАЕШ. 

Преди това обаче се стигна до спор по отношение на допустима роля на Украйна в случилото се. 

Съединени американски щати отхвърлиха Украйна да има виновност, за което Москва изиска доказателства. По-късно Киев отхвърли присъединяване. 

Според съветските данни, приети в болница са 115 души. Сред ранените има и 5 деца. Много от потърпевшите са в приблизително тежко положение.

Международната общественост осъди терористичния акт. Руските организации означиха, че съболезнования са поднесени и от считаните от управляващите в страната за " вражески страни ".

Рано тази заран пожарът в концертната зала е бил овладян, като в интервенцията са взели участие стотици пожарникари и единици техника. Заради пожара и огромния брой гости в залата доста хора са били блокирани дълго време, преди да бъдат евакуирани. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР