Съединените щати призоваха за среща на Съвета за сигурност на

...
Съединените щати призоваха за среща на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ искат Съветът за сигурност да обсъди корейския сателит

Съединените щати приканиха за среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък , с цел да се разиска опитът за изстрелване на спътник от Северна Корея от тази седмица. Това заяви представителят на американската задача в Организация на обединените нации Нейт Еванс, представен от " Ройтерс ".

Изстрелването в сряда беше опит на Северна Корея да изпрати първия си шпионски спътник в космоса, само че приключи с крах.

Вашингтон осъди изстрелването, заявявайки, че употребява технология за балистични ракети в нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и рискува да дестабилизира обстановката със сигурността в района и отвън него.
 Първият опит за изстрелване на спътник на Северна Корея е несполучлив
Първият опит за изстрелване на спътник на Северна Корея е несполучлив

Напрежение в стратегически район

Еванс сподели, че Съединени американски щати са призовали за открита среща за изстрелването , което значи, че процедурата ще бъде излъчена онлайн.

Друг посланик от Организация на обединените нации сподели, че апелът е изработен взаимно с Албания, Еквадор, Франция, Япония, Малта и Англия.

След несполучливото изстрелване Ким Йо Чен от Северна Корея, сестрата на водача Ким Чен Ун, сподели, че нейната страна скоро ще изведе боен шпионски спътник в орбита и даде обещание, че Пхенян ще усили своите военни качества за наблюдаване.

Говорейки в Токио в четвъртък, американският министър на защитата Лойд Остин сподели, че " рисковите и дестабилизиращи нуклеарни и ракетни стратегии на Северна Корея заплашват мира и стабилността в района ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че всяко изстрелване от Пхенян, употребяващо технология за балистични ракети, нарушава резолюциите на Съвета за сигурност, сподели представител.

В изказването си Ким Йо Чен сподели, че рецензиите за изстрелването са " спорни ", защото Съединени американски щати и други страни към този момент са изстреляли " хиляди спътници ".
 Северна Корея не се отхвърля от шпионския спътник - прави нов опит за изстрелване
Северна Корея не се отхвърля от шпионския спътник - прави нов опит за изстрелване " скоро "

След неуспеха на първия опит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР