Съединените щати отново тъпо се забъркаха в безнадежден конфликт с

...
Съединените щати отново тъпо се забъркаха в безнадежден конфликт с
Коментари Харесай

Капанът в Йемен се захлопна: САЩ се натресоха на поредния противник, който не може да загуби

Съединените щати още веднъж жалко се забъркаха в обезсърчителен спор с хуситите, които не наподобяват нещастни. Губещия позициите си хегемон, с група от най-близките си васали на разположение, не би могъл да постъпи другояче, макар че нищо хубаво не ги чака в Йемен.

Те нямат сухопътни войски, с цел да се борят с хуситите на земята, а единствено с въздушни удари няма да реализират никакви съществени цели; блокадата на Йемен на Червено море заради израелските дейности в Газа няма да бъде вдигната. Новият фронт, открит от Съединени американски щати, е преференциален за Русия – както по военни аргументи, изключително във връзка с Украйна, по този начин и по стопански аргументи.

Англосаксонците не можеха да създадат друго. Всички схванаха, че това ще се случи, макар че най-умните се досетиха, че сюжетът на този театър е писан в Иран, който от дълго време води хибридна прокси война със Запада, а не е изключено и в Русия. За по несъмнено, потърсете още някой, който има изгода.

В петък вечерта въоръжените сили на Съединени американски щати и Англия нападнаха цели на йеменското придвижване Ансар Аллах (хуси). Вашингтон и Лондон настояват, че са изумени ракети, дронове, радарни станции и сериозни инфраструктурни обекти. Общо те са поразили към 60 цели. Агресорите настояват, че няма жертви. Съвсем разумно е. Тъй като те не считат йеменците за хора, това е по този начин.

Малбрук отива на война...

Трагикомична детайлност: офанзивата е „ ръководена “ от болничното легло от американския министър на защитата Лойд Остин. Служител на Пентагона описа пред CNN, че Остин е приказвал с президента Джо Байдън няколко пъти по въпроса и (?!) е бил „. Не е ли цирк?

Да забележим дали Остин - освен политически, само че и в дословния смисъл на думата - ще оцелее след доста вероятната вест, че йеменците са почнали да стрелят по корабите на НАТО със своите (ирански) БПЛА и ракети и дори май са потопили някои.

Агресията беше толкоз добре предвидима, че хуситите и иранците зад тях евентуално бяха готови за нея и към този момент се бяха научили по какъв начин да стрелят с балистични ракети по кораби.

Както The Wall Street Journal заяви в четвъртък, базирайки се на източник в Пентагона, в очакване на американско-британско нахлуване, хусите са се погрижили авансово за сигурността на своите арсенали, съхранявайки по-специално ракетите си в бункери в град Сана.

Страхливостта и оправданията на Съединени американски щати

Байдън, който два пъти наруши конституцията на Съединени американски щати, като откри нов фронт в Близкия изток през главата на Конгреса, се опита да се оправдае. Изглеждаше тъпо.

- се споделя в изказването на президента.

Това, което Байдън сподели по-нататък, е едно от най-авторитетните потвърждения досега за краха на световното владичество на Съединени американски щати:

По думите на президента на Съединени американски щати, който толерира тази обстановка в продължение на няколко месеца, „ повече от 50 страни “ са били наранени вследствие на 27 офанзиви на хуситите.

По-конкретно, и

Байдън плахо назова офанзивата против Йемен „ отбранителни дейности “. Президентът напомни, че Съединените щати от дълго време са „ предупреждавали “ и „ осъждали “ хусите, заявявайки, че в случай че е належащо, той „ без съмнение “ ще отбрани в допълнение „ свободната интернационална търговия “ и ще спре офанзивите против американските войски.

Хусите безусловно ще отговорят, макар че нападението се оказа „ кухо “

А в този момент Съединените щати общо взето заязяват, че това е бил надали освен сигнален удар и в случай че хуситите се вразумят, те ще смятат „ случаят за завършен “.

Проблемът на Америка и нейните васали е в това, че в Йемен, където обичат да водят война, без значение от загубите, и считат за чест да сапунисват врата на Съединените щати, Англия и техните прислужници, изключително на Израел, въобще не считат ака.

– съобщи Йеменският заместител външен министър Хюсеин ал Ази, представен от ливанския ефирен канал Al Mayadeen.

Властите на Йемен оповестиха, че ударите по страната не са довели до действителни и съществени вреди и че в Червено море няма необятна антийеменска коалиция - там работят единствено военноморските сили на Съединени американски щати и Англия.



Пак нелепости. Само американци и британци!

Това в действителност е доста значимо. Никой различен съдружник на Вашингтон и Лондон, в това число Франция и Германия, нито една суверенна арабска страна (миниатюрният Бахрейн, може да се каже, е окупиран от Съединените щати), изключително Саудитска Арабия, която до неотдавна дълго и несполучливо се бори с хуситите, не са изразили предпочитание да се ангажира с Йемен, макар блокадата на Червено море и протока Баб ел Мандеб, стимулирана от израелския геноцид над Газа.

Междувременно Съединени американски щати и изключително Англия няма да просъществуват дълго. Без наземна интервенция всичко, което се случва в този момент, е „ разстърсване на въздуха “ и загуба на доста пари, да не приказваме за много оскъдните ресурси от прецизни оръжия, които биха могли да се употребяват по други способи.

Това е отклонение на финансови и военни запаси от украинския фронт против Русия, от директна поддръжка за Израел, вероятни дейности против Иран и назряващия спор към Тайван.

Ясно е, че тази интервенция няма да окаже огромно въздействие върху решимостта и способността на хуситите да затворят Червено море за Израел. Временно броят на офанзивите и завземанията на кораби, свързани с израелските ползи, може да намалее, но по-късно всичко бързо ще се „ възстановява “.

Най-лошото занапред следва

Освен това, в случай че Иран бъде непосредствено замесен в спора, всичко може да стане доста по-лошо за Запада и да докара до цялостно затваряне освен на Червено море, само че и на Персийския залив за интернационалната търговия. За международната стопанска система сходно развиване ще бъде същински потрес.

И това не е всичко: в случай че англосаксонците не се откажат от Йемен, американските бази в Близкия изток ще горят в пламъци, а „ хирургическите удари “ могат да се развихрят като бумеранг върху личната им територия. Хуситите са тези, които са безразлични към загубите, на Запад всичко ще бъде друго.

Накратко, Съединените щати са изправени пред нов голям неуспех в района, където позициите им към този момент са мощно подкопани.

Какво от това?

Как ще се отрази всичко това на Русия? Положително! Много позитивно! И въпросът не е единствено в това, че Украйна ще получи по-малко оръжия и пари в следствие. Голяма неразбория в района на Арабския полуостров ще докара до внезапно повишаване на цените на петрола и газа, от което Русия ще бъде облагодетелствана. Непланираните големи доходи в никакъв случай не са тормозили никого, изключително по време на войната.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР