Съединените щати отхвърлят предложенията за разрешаване на кризата, направени от

...
Съединените щати отхвърлят предложенията за разрешаване на кризата, направени от
Коментари Харесай

САЩ отхвърли мирния план на Китай за Украйна, ратифицирал завоеванията на Русия

Съединените щати отхвърлят предложенията за разрешаване на рецесията, направени от Китай. Това заяви на онлайн брифинг представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен в медиите.

" Вие видяхте проекта от 12 точки (на Пекин)... Той приканва за преустановяване на огъня ", сподели Кърби:

" И въпреки да звучи задоволително рационално, звучи като добра концепция, прекратяването на огъня в този момент всъщност ратифицира завоеванията на Русия, то в действителност ще признае (териториалните) придобивки на Русия ", добави представителят.

И още: " Според нас прекратяването на огъня в този момент ще съставлява още едно нарушаване на Устава на Организация на обединените нации ", сподели Кърби. По думите му " Русия в действителност би могла да се възползва от това преустановяване на огъня, с цел да укрепи още повече позициите си в Украйна, да възвърне силите си,...да ги преквалифицира, с цел да възобнови по-късно офанзивите ".

" Честно казано, това не е стъпка, която съгласно нас е стъпка към определяне на дълготраен мир. Ако мирът бъде дълготраен, в случай че бъде обективен мир, бъде резистентен, той не може да бъде тесногръд и той наложително би трябвало да включва украинската позиция “, сподели представителят на Белия дом.

Телефонен диалог сред президентите на Украйна и на Китай Володимир Зеленски и Си Цзинпин би бил доста положително нещо, съобщи още представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, съобщи Агенция Франс Прес.

Уверявайки, че Съединени американски щати постоянно са насърчавали подобен контакт, той съобщи: " Ние мислим, че е доста значимо китайците да чуят позицията на украинците, а освен тази на Владимир Путин ".

В края на февруари украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че планува среща с китайския водач. Според в. " Уолстрийт джърнъл " диалогът сред двамата може да се състои след аудиенция на китайския водач в Москва, планувана идната седмица.

Пекин нито осъди, нито поддържа експлицитно съветската атака в Украйна, само че в същото време оказа дипломатическа поддръжка за Москва, напомня Агенция Франс Прес.

На 24 февруари Китай разгласява документ в 12 точки, в който приканва Москва и Киев да се придържат към договаряния за мир.

Същевременно през днешния ден Кърби съобщи, че Съединени американски щати имат желание скоро да провиснал на Украйна нова партида оръжия и военна техника. Той добави, че Съединени американски щати не са трансформирали позицията си по отношение на възможна доставка на Ф-16 на Украйна на фона на решението на Полша да съобщи на Украйна свои изтребители.

Кърби сподели също по този начин, че Съединени американски щати имат желание да не престават разследващите си полети над Черно море. Той съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна и укрепването на НАТО, само че не търсят спор с Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР