Съединените щати обвиниха Русия, че използва Съвета за сигурност на

...
Съединените щати обвиниха Русия, че използва Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ: Русия използва Съвета за сигурност, за да разпространява дезинформация

Съединените щати упрекнаха Русия, че употребява Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да популяризира дезинформация и тайни теории за биологични оръжия в Украйна, като с това цели да отвлече вниманието от почналата война, съобщи в. Гардиън.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Съвета Ричард Милс назова изказванията на Русия за хипотетично присъединяване на Съединени американски щати в стратегия за биологични оръжия „ изрично подправени и нелепи “.

Той предизвести Съвета, че дейностите на Москва следват един и същи модел на деяние на Русия - да упреква други в нарушавания, които сама е направила или има намерение да извърши. Милс добави, че Русия би трябвало да бъде следена деликатно „ за опцията за химическа или биологична офанзива под подправен байрак от съветските сили “.

Заместник-ръководителят на Организация на обединените нации по разоръжаването Томас Маркрам повтори за следващ път, че Организация на обединените нации няма данни за стратегия за биологични оръжия в Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР