Съединените щати обвиниха Иран в тясно участие в нападенията срещу

...
Съединените щати обвиниха Иран в тясно участие в нападенията срещу
Коментари Харесай

САЩ: Иран е дълбоко замесен в нападенията на хутите

Съединените щати упрекнаха Иран в тясно присъединяване в нападенията против търговски кораби от страна на йеменските бунтовници хути, потвърждавайки, че теократичната страна на Техеран е предоставила безпилотни самолети, ракети и тактическо разузнаване, съобщи Агенция Франс Прес.


Обвиненията, оповестени от Белия дом въз основа на американско разузнаване, са най-силните забележки на Съединените щати по отношение на хипотетичната роля на Иран в нападенията.

" Знаем, че Иран е бил надълбоко забъркан в планирането на интервенциите против търговски кораби в Червено море ", съобщи говорителката на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

" Това е в сходство с дълготрайната материална поддръжка на Иран и насърчаването на дестабилизиращите дейности на хутите в района ", сподели тя.

" Нямаме съображение да считаме, че Иран се пробва да разубеди хутите от това неразумно държание ", сподели тя.

Подкрепяните от Иран хути нееднократно са нанасяли удари по плавателни съдове по жизненоважния морски път, като настояват, че те са в поддръжка на палестинците в Газа, където Израел се бори с войнстващата формация Хамас.

Съединените щати и техните съдружници работят за секване на офанзивите, а Пентагонът неотдавна разгласи основаването на коалиция от над 20 страни за отбрана на корабоплаването в Червено море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР