Съединените щати, Обединеното кралство и десет други държави предупредиха йеменските

...
Съединените щати, Обединеното кралство и десет други държави предупредиха йеменските
Коментари Харесай

Коалиция от 12 държави предупреди хутите да спрат нападенията в Червено море

Съединените щати, Обединеното кралство и 10 други страни предизвестиха йеменските бунтовниците Хути, че ще бъдат изправени пред последици, в случай че продължат да нападат комерсиалното мореплаване в Червено море. В взаимно изказване групата прикани за неотложно преустановяване на нападенията. Подкрепяните от Иран бунтовници оповестиха, че поддържат Хамас във войната, която тя стартира против Израел през октомври. Междувременно от Хизбула и израелската войска направиха изказвания, съгласно които се допуска, че се стремят да избегнат ескалацията на напрежението посред им.
Вече три месеца няма победа в спора. Нещо повече, никой в Израел не твърди, че до момента има визия за победа.
Саид Хасан Насрала, водач на Хизбула

Междувременно израелските сили продължиха въздушния и наземния си блиц-контрол против бойците на Хамас. Той бе ориентиран против град Хан Юнис и бежанския лагер Ал-Бурейдж в централната част на Газа. А от израелската войска, обявиха, че военните употребяват " класифицирани и нови " способи, с цел да разрушат мрежата от подземни тунели под Хан Юнис.
Нашите сили не престават да работят подземен. Това е интервенция, която лишава време заради сигурността на нашите сили, а също и тъй като използваме класифицирани и нови средства. Ще продължим да разширяваме дейностите си.
Даниел Хагари, представител на Израелските сили за защита

По-късно стана ясно, че държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен ще отпътува за Близкия изток, защото Съединените щати не престават дипломатическите съвещания по спора сред Израел и Газа. Според източник на Ройтерс американският дипломатически делегат Амос Хохщайн също ще замине за Израел, с цел да работи за понижаване на напрежението сред Израел и Хизбула.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР