Съединените щати, Обединеното кралство и Австралия наложиха санкции на физически

...
Съединените щати, Обединеното кралство и Австралия наложиха санкции на физически
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания погват свързаните с Хамас крипто мрежи

Съединените щати, Обединеното кралство и Австралия постановиха наказания на физически и юридически лица, упрекнати в улеснение на транзакции с криптовалута за Хамас - палестинска войнствена формация, приета за терористична организация от Съединени американски щати и Европейския съюз.

Санкциите, оповестени на 22 януари 2024 година, съставляват взаимни старания на държавните управления за ограничение на противозаконното потребление на цифровите активи. Макар да са възхвалявани за капацитета им да демократизират финансите, криптовалутите са били подложени на критика за присъединяване им в противозаконни действия.

Неотдавнашен отчет на Организация на обединените нации разкри, че USDT , най-голямата в света постоянна монета, издадена от Tether, набира известност в подземната банкова инфраструктура и мрежите за пране на пари в Източна и Югоизточна Азия.

Съобщава се, че лесното прекачване на Tether и необятното му приемане са привлекли лица, които се стремят да прикрият произхода на противозаконни средства.

В отговор на отчета на Организация на обединените нации, Tether изрази отчаяние, заявявайки, че анализът не регистрира проследимостта на USDT токените и съдействието на компанията емитент с правоприлагащите органи. От Tether подчертаха още ролята си в поддръжка на разрастващите се стопански системи в нововъзникващите пазари и прикани за полемики по отношение на това по какъв начин централизираните постоянни монети могат да засилят напъните за битка с финансовата престъпност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР