Съединените щати не смятат, че страните от Групата на двайсетте

...
Съединените щати не смятат, че страните от Групата на двайсетте
Коментари Харесай

САЩ не смятат, че страните от Г-20 са смекчили позицията си за Украйна в декларацията

Съединените щати не считат, че страните от Групата на двайсетте (Г-20) са смекчили позицията си за Украйна в документа след срещата на върха. Това съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изявление за " Файненшъл таймс ", съобщи ТАСС.

" Съединените щати не считат, че тези формулировки по някакъв метод са смекчили изявлението на Г-20 за Украйна. Очевидно беше мъчно да се откри език, който да задоволи Съединените щати и други страни, само че (...) по създание изказването беше доста мощно “, означи Йелън.

Лидерите на Г-20 одобриха изказване след срещата си на върха в Делхи, в което признаха различията във възгледите и оценките за обстановката в Украйна измежду членовете на общността. Те приканиха всички страни да съблюдават правилата на интернационалното право, в това число тези във връзка с суверенитета и териториалната целокупност, и също по този начин означиха значимостта на мирното решение на споровете и разговора. Както акцентира съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след срещата, консолидираната позиция на страните от световния Юг не разреши на Запада да украинизира дневния ред на срещата, показва ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР