Съединените щати направиха успешен тест на хиперзвуково оръжие за първи

...
Съединените щати направиха успешен тест на хиперзвуково оръжие за първи
Коментари Харесай

Става опасно! И САЩ направиха успешен пробив с хиперзвукова ...

Съединените щати направиха сполучлив тест на хиперзвуково оръжие за първи път от 2013 година, съобщи Ройтерс. Това се случва в миг, когато и противниците на Съединени американски щати ускориха темповете, с които създават хиперзвукови оръжия. Те летят със скорост, най-малко пет пъти по-голяма от тази на звука (т. е. с към 6200 километра в час), тези оръжия от последващо потомство не оставят на съперника време за реакция и го лишават от обичайните механизми за нанасяне на проваляне, написа dnes.dir.bg.

През юли Русия разгласи, че е направила сполучлив опит с хиперзвукова крилата ракета " Циркон ". Руският президент Владимир Путин похвали оръжието като ракетни системи от ново потомство, които нямат аналог в света.

Вчера организацията за оръжейни разработки към Пентагона заяви, че е тествала сполучливо предходната седмица хиперзвукова ракета, създадена от " Рейтиън ". Тя е била изстреляна от аероплан броени секунди преди нейният свръхзвуков турбореактивен мотор, създаден от друга американска компания - " Нортроп Груман ", да възпламени.

Министерството на защитата на Съединени американски щати дефинира хиперзвуковите оръжия и технологиите за противодействане на тях за най-важните механически цели за сигурността на нашата страна, сподели Уес Кремър, президентът на подразделението на " Рейтиън " за ракети и отбранителни технологии. Той добави, че Съединените щати и техните съдружници би трябвало да са в положение да възпират използването на хиперзвукови оръжия и да ги обезвреждат.

Северна Корея също изстреля през днешния ден ракета

Броени часове преди оповестено съвещание на севернокорейския парламент Пхенян също изтреля ракета. Постоянният представител на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сон в това време отбрани в последния ден от общополитическа полемика в границите на 76-ата годишна сесия на Общото заседание на международната организация през вчерашния ден " законното право " на затворената комунистическа страна да тества оръжия, изправена пред " враждебната политика " на Съединените щати и Южна Корея.

Южнокорейската войска първа заяви, че Северът е изстрелял " неидентифициран снаряд ", който паднал край източното крайбрежие на страната. Това може да е била балистична ракета, допуснаха по-късно източници от японското държавно управление, които прецизираха, че летящият обект е паднал в Японско море отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Министерството на защитата на Съединени американски щати сподели, че знае за изстрелването на ракетата, само че не вижда в него непосредствена опасност.

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец. Тя първо изстреля крилата ракета с огромен обхват, а по-късно - балистична с дребен, отбелязва Франс прес.

Северна Корея е изолирана повече от всеки път, откогато затвори границите си при започване на предходната година, с цел да не допусне разпространяването на новия ковид на своя територия. Преговорите със Съединените щати са в задънена улица от неуспеха на срещата сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун във Виетнам през 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР