Съединените щати извършиха успешен опит с междуконтинентална балистична ракета днес,

...
Съединените щати извършиха успешен опит с междуконтинентална балистична ракета днес,
Коментари Харесай

САЩ извършиха опит с междуконтинентална балистична ракета

Съединените щати направиха сполучлив опит с междуконтинентална балистична ракета през днешния ден, съобщи Франс прес, като се базира на командването на американските военновъздушни сили.

Русия е била известена авансово за опита, с цел да бъде избегнато каквото и да било повишение на напрежението в разгара на войната в Украйна.

Ракетата " Минитмен 3 " е била без бойна глава. Тя е била изстреляна тази заран от военновъздушната база " Ванденберг " в югозападния американски щат Калифорния.

" Това пробно изстрелване е част от рутинни проби и периодически интервенции, предопределени да показват, че нуклеарните средства за въздържане на Съединените щати са сигурни, обезопасени, надеждни и ефикасни ", означиха американските Военновъздушни сили. В официалното съобщение се показва, че " тествания от този тип са били осъществени повече от 300 пъти и нямат нищо общо с настоящите международни събития ".

Американските Военновъздушни сили въпреки всичко са уведомили авансово Русия.

На въоръжение от повече от половин век, " Минитмен 3 " е единствената ракета с наземно базиране в нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР