Съединените щати имат лостове за влияние над Унгария и са

...
Съединените щати имат лостове за влияние над Унгария и са
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Будапеща:  Имаме лостове за влияние над Унгария и сме готови да ги използваме

Съединените щати имат лостове за въздействие над Унгария и са подготвени да го употребяват, сподели американският дипломат в Будапеща Дейвид Пресман в изявление за Financial Times.

„ Със сигурност имаме ливъридж, правилно е  И ние сме подготвени да използваме нашия ливъридж “, сподели дипломатът.

Според Пресман Съединени американски щати се интересуват от Унгария и я считат за съдружник, който от своя страна отхвърля да вземе поради ползите на сигурността на Съединени американски щати, което е извънредно извънредно.

Според посланика това не е това, което Съединени американски щати „ чакат от своите съдружници “. Според него държавното управление на Орбан „ би предпочело да изчака актуалната администрация “ на Съединените щати.

Както съобщи Орбан, Будапеща не утвърждава ученията на Съединени американски щати и желанието им да постановат своята позиция на другите. Според него Тръмп е разбирал това неодобрение.

Съветникът на унгарския министър председател по политическите въпроси Балаж Орбан, в отговор на обвиняванията от страна на Съединени американски щати, акцентира, че външната политика на страната се основава на националните ползи.

Тръмп назова Орбан „ популярен водач “, „ същински благородник “ и „ доста добър човек, който свърши фантастична работа за страната си “.

Източник: Financial Times., Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР