Съединените щати и Филипините започнаха днес най-големите си съвместни учения

...
Съединените щати и Филипините започнаха днес най-големите си съвместни учения
Коментари Харесай

САЩ и Филипините започнаха най-големите си съвместни военни учения в историята

Съединените щати и Филипините започнаха през днешния ден най-големите си взаимни учения в историята, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че маневрите се организират на фона на повишението на напрежението поради агресивното държание на Китай в Южнокитайско море и към Тайван.

Около 12 хиляди американски бойци и 5400 военнослужещи от Филипините вземат участие в годишните учения " Баликатан " ( " Рамо до рамо " ). Тази година за първи път ще има бойни стрелби, освен това в Южнокитайско море, където Манила има териториални разногласия с Пекин.

Освен това ще бъде отработено кацане на военни хеликоптери на северен филипински остров, на 300 километра южно от Тайван.

 Дъга към Китай: Филипините дадоха на Съединени американски щати достъп до военни бази Дъга към Китай: Филипините дадоха на Съединени американски щати достъп до военни бази

Ученията ще оказват помощ да бъде обезпечено, че въоръжените сили на двете страни " са подготвени да дават отговор бързо и дейно на всяка обстановка, рецесия или изключителна обстановка при всевъзможни условия ", сподели на церемонията по откриването на маневрите началникът на генералния щаб на филипинските въоръжени сили военачалник Андрес Сентино.

Той посочи, че това ще способства за оказване на филантропична помощ и за отговор при естествени бедствия, само че и за мира и стабилността в Индо-тихоокеанския район.

Ученията започнаха ден след края на към Тайван.

Филипините имат спор в Китай поради припокриващи се териториални искания в Южнокитайско море, където Пекин постави ръка на зони и построи изкуствени острови, на които разположи военно съоръжение, показва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР