Съединените щати, Европейският съюз и 19 други държави призоваха хората

...
Съединените щати, Европейският съюз и 19 други държави призоваха хората
Коментари Харесай

Международната общност: Силно притеснени сме за правата на ...

Съединените щати, Европейският съюз и 19 други страни приканиха хората от властта в Афганистан да подсигуряват отбраната на дамите и девойките в страната, защото нарастват страховете, че талибаните ще употребяват неотдавна извоюваната си власт, с цел да обезвластят хиляди, написа Guardian.

47 -те най-мощни народи на интернационалната сцена разгласиха взаимно изказване, което гласи:

Ние сме надълбоко загрижени за афганистанските дами и девойки, за тяхното право на обучение, работа и независимост на напредване. Призоваваме тези, които заемат властта в цялостен Афганистан, да подсигуряват тяхната отбрана.

Афганистанските дами и девойки, както всички афганистанци, заслужават да живеят в сигурност, сигурност и достолепие. Всяка форма на дискриминация и корист би трябвало да бъде предотвратена. Ние в интернационалната общественост сме подготвени да им помогнем с филантропична помощ и поддръжка, с цел да подсигуряваме, че гласовете им могат да бъдат чути.

Ще следим от близко по какъв начин всяко бъдещо държавно управление подсигурява правата и свободите, които са станали неразделна част от живота на дамите и девойките в Афганистан през последните двадесет години.

Освен Съединени американски щати, 27-те страни в Европейски Съюз и Обединеното кралство, декларацията е взаимно подписана от Албания, Аржентина и Австралия, както и от Бразилия, Канада и Чили. Колумбия, Коста Рика и Еквадор също бяха подписали, както и Салвадор, Хондурас и Гватемала. Към тях са добавени Северна Македония, Нова Зеландия и Норвегия, както и Парагвай, Сенегал и Швейцария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР