Съединените щати, Австралия и Великобритания се обединяват за създаването на

...
Съединените щати, Австралия и Великобритания се обединяват за създаването на
Коментари Харесай

САЩ, Австралия и Великобритания ще създават ново поколение ядрени подводници

Съединените щати, Австралия и Англия се сплотяват за основаването на ново потомство нуклеарни подводници, заяви съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан.

Във военноморската база Сан Диего, Калифорния, водачите на трите страни разискаха задълбочаването на пакта за сигурност АУКУС. В началото на 30-те години Австралия ще купи три нуклеарни подводници клас " Вирджиния " с опция да придобие още две, уточни Белият дом.

На по-късен стадий Англия и Австралия ще създават и експлоатират взаимно новия клас подводници по английски план. В тях ще има забележителен брой технологии от американските " Вирджиния ". Усилията са ориентирани към въздържане на Китай в Индийско-техоокеанския район.

Азиатският колос е избран като " епохално предизвикателство " за света в оповестената през днешния ден осъвременена рамка за външна политика и сигурност на Лондон. Островът ще похарчи в допълнение 5 милиарда паунта за защита през идващите две години. Голяма част от парите са за нуклеарни планове, в това число в съдействие с Австралия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР